ΑΡΧΙΚΗΕΛΛΑΔΑΧειροπέδες σε Τούρκους διακινητές λαθρομεταναστών που κρύβονταν στην Αθήνα

Χειροπέδες σε Τούρκους διακινητές λαθρομεταναστών που κρύβονταν στην Αθήνα

Σύλληψη έξι αλλοδαπών για συμμετοχή σε κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών

Μια καλά οργανωμένη επιχείρηση της ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά οδήγησε στην εξάρθρωση πυρήνα λαθροδιακίνησης, με ορμητήριο την Αττική. Οι αρχές πέρασαν χειροπέδες σε έναν καταζητούμενο Τούρκο υπήκοο και σε ακόμα πέντε αλλοδαπούς συνεργούς του, οι οποίοι κατηγορούνται για τη μεταφορά παράνομων μεταναστών, πλαστογραφία εγγράφων και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, βάζοντας τέλος στην παράνομη δραστηριότητά τους.

Η παρακολούθηση και οι πρώτες συλλήψεις στον δρόμο

Το Λιμενικό Σώμα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, είχε θέσει σε στενό κλοιό το κρησφύγετο του εγκεφάλου της οργάνωσης στην περιοχή του Νέου Κόσμου. Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε όταν οι λιμενικοί ακινητοποίησαν έξω από το οίκημα δύο Τούρκους, ηλικίας 38 και 27 ετών. Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο μεγαλύτερος καταζητείτο με ένταλμα από τις δικαστικές αρχές της Σάμου, ενώ ο νεότερος είχε εισβάλει παράνομα στην Ελλάδα και είχε πάνω του μια πλαστή βουλγαρική άδεια οδήγησης, την οποία αγόρασε για 500 ευρώ.

Το «φορτίο» των παράνομων στο κρησφύγετο

Η επιχείρηση συνεχίστηκε με έφοδο στο εσωτερικό του σπιτιού, όπου οι αρχές, παρουσία εισαγγελέα, βρέθηκαν μπροστά σε άλλους τέσσερις αλλοδαπούς που στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων. Πρόκειται για τρεις υπηκόους Τουρκίας και έναν Σύρο, ηλικίας από 24 έως 39 ετών, οι οποίοι ήταν κρυμμένοι στο διαμέρισμα. Κατά τη διάρκεια του εξονυχιστικού ελέγχου, οι λιμενικοί εντόπισαν και κατάσχεσαν πλήθος πλαστών διαβατηρίων και ταυτοτήτων από διάφορα κράτη, τα οποία το κύκλωμα χρησιμοποιούσε για τη διευκόλυνση της προώθησης των λαθρομεταναστών.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης