Τρίτη 22/6/2021

Δικαιώση του newsbreak.gr διά στόματος ελληνικού ΥΠΕΞ

Εχθές το newsbreak.gr αποκάλυψε κατ’ αποκλειστικότητα ότι η συγκεκριμένη περιοχή που προσπαθούν οι τούρκοι να καταστήσουν αμφισβητούμενη, είναι απολύτως ελληνική, με το πρωτόκολλο της επιτροπής διασυνοριακών διαφόρων του 1926, επιτροπή που συστήθηκε το 1923 ως πρόνοια της συνθήκης της Λωζάνης. Στην χθεσινή του ανακοίνωση μάλιστα το υπουργείο εξωτερικών της Τουρκίας, έκανε λόγο συγκεκριμένα για την απόφαση αυτή του 1926, αμφισβητώντας την λόγω αλλαγής της κοίτης του ποταμού. Αργά χθες, ξύπνησε επιτέλους και το Ελληνικό υπουργείο εξωτερικών, Επιβεβαιώνοντας πλήρως το newsbreak.gr και κάνοντας λόγο για το πρωτόκολλο του 1926 που καθόρισε την συνοριακή γραμμή η οποία αναγνωρίστηκε από όλες τις πλευρές. Κάλλιο αργά…

Η τουρκική νότα τύπου Ιμίων

Φυσικά η επίκληση του πρωτοκόλλου του 1926 δεν έπρεπε να γίνει τώρα μετά από την τουρκική εισβολή, αλλά από την πρώτη στιγμή της τουρκικής νότας στις 11 Μαΐου. Εκεί δυστυχώς υπήρξε ολιγωρία του υπουργείου με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν τα όσα ζούμε αυτή τη στιγμή. Τέτοια ολιγωρία φυσικά είναι ανεπίτρεπτη, και η ιστορία έχει αποδείξει πως όταν αποτρέπουμε αποτελεσματικά, τότε οι τούρκοι δεν έχουν κανένα περιθώριο. Αυτό ισχύει και για το διπλωματικό πεδίο.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ