14-7-2020

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δεν έχουν αποχωρήσει οι ρώσοι μισθοφόροι από την Λιβύη!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Το Newsbreak.gr έχει γράψει από την πρώτη στιγμή ότι η κατάσταση στη Λιβύη είναι περίπλοκη και πως ο πόλεμος προπαγάνδας μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών κάνει τα γεγονότα δυσδιάκριτα και την έρευνα απαραίτητη προκειμένου να καταλήξει κάνεις σε ασφαλή συμπεράσματα.

Σύμφωνα λοιπόν με τις δικές μας πληροφορίες, η περιβόητη εταιρεία μισθοφόρων Βάγκνερ (aka Grupa Vagnera) που απαρτίζεται από ρώσους απόστρατους και πρώην στελέχη των ειδικών δυνάμεων, δεν έχει αποχωρήσει από την Λιβύη. Παρά τα όσα σενάρια γράφτηκαν τις προηγούμενες ημέρες. Αντίθετα, έχει αποσυρθεί σε μία θέση (βλ. Χάρτη) που της δίνει την ευκαιρία να επανενεργοποιηθεί στα δύο κύρια μέτωπα όπου προβλέπεται να υπάρξει σύγκρουση. Τόσο στην Τρίπολη, όσο και την Μισράτα, που αποτελεί το σημείο εισροής των τουρκικών ενισχύσεων για το καθεστώς Σαράτζ.


Οι αντιμαχόμενες πλευρές στην Λιβύη

Η ρωσική εταιρεία μάχεται στο πλευρό του εθνικού στρατού της Λιβύης κατά των τούρκων που στηρίζουν την ψευδοκυβέρνηση της Τρίπολης. Η επίσημη Ρωσία όμως σε όλους τους τόνους, έχει διαψεύσει ότι σχετίζεται με οποιονδήποτε τρόπο με την δράση της εταιρείας αλλά και την αποστολή στρατιωτικών στην περιοχή.

Αντίθετα ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα αλλά και το αμερικανικό Πεντάγωνο θεωρούν ότι η δράση της μισθοφορικής εταιρείας σχετίζεται άμεσα με τους ρωσικούς σχεδιασμούς, γεγονός που έχουν καταστήσει σαφές με απανωτές ανακοινώσεις τις τελευταίες ώρες.

Η αποκάλυψη πάντως του news break, ενδυναμώνει το σενάριο της στρατηγικής υποχωρήσεις του half ταρ, προκειμένου να τραβήξει τις τουρκικές δυνάμεις έξω από την Τρίπολη, σε ανοιχτό πεδίο χωρίς άμαχο πληθυσμό. Ένα είναι βέβαιο, ότι η Λιβύη αποτελεί μία πυριτιδαποθήκη με πολλούς να κρατούν δαυλούς αναμμένους. Και φυσικά την Ελλάδα να έχει ζωτικά συμφέροντα στην περιοχή τα οποία πρέπει να τα διαφυλάξει με κάθε τρόπο.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ