11-7-2020

Οι Τούρκοι δεν αναγνωρίζουν υφαλοκρηπίδα και θέλουν να ψάξουν για πετρέλαιο κοντά σε Ρόδο, Κάρπαθο και Κρήτη

Tα όσα είπε ο Ερντογάν σήμερα για την Αγιά Σοφιά και το τζαμί που θέλει στην Αθήνα δεν ήταν η μοναδική πρόκληση των Τούρκων. Όπως ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμό ΣΚΑΙ, εφημερίδα που πρόσκειται στην τουρκική κυβέρνηση δημοσίευσε επτά αιτήματα τουρκικής εταιρείας πετρελαίου προς την γενική διεύθυνση μεταλλίων και πετρελαίου της Τουρκίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η τουρκική εταιρεία καταθέτει, δηλαδή, αίτημα στο τουρκικό κράτος για να πραγματοποιήσει έρευνες σε περιοχές που βρίσκονται -σύμφωνα με την Τουρκία- εντός της υφαλοκρηπίδας της.

Οι περιοχές αυτές είναι Βορειανατολικά της Ρόδου, Ανατολικά της Ρόδου, Ανατολικά της Καρπάθου, Νοτιοανατολικλα της Καρπάθου, Ανατολικά της Κρήτης και Νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Η εταιρεία ζητά να φτάσει να κάνει έρευνες μέχρι και τα ελληνικά χωρικά ύδατα στα έξι μίλια, ενώ με αυτήν την κίνηση δεν αναγνωρίζει καμιά υφαλοκρηπίδα ελληνική. Μάλιστα, ο χάρτης που παρουσιάζεται δεν έχει καμία σχέση με το τουρκολιβυκό μνημόνιο, του οποίου τα σημεία δεν περιλαμβάνονται.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ