9-7-2020

Σε ενδεχόμενη συμπαιγνία ΕΕ – ΝΑΤΟ – Τουρκίας, η Ελλάς οφείλει να διαμηνύσει πως θα υπερασπιστεί την κυριαρχία της και διά των όπλων.

Μετά τις τελευταίες ντροπιαστικές εξελίξεις στην Λιβύη, με το σπάσιμο του εμπάργκο από τους τούρκους με την ανοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι εμφανές ότι συντελείται βρώμικο παιχνίδι μεταξύ του Ερντογάν και τον δήθεν συμμάχων μας.

Ο Ερντογάν μέσω προπαγανδιστικών τεχνασμάτων και διασποράς ψευδών ειδήσεων, χρησιμοποίησε τον μπαμπούλα της Ρωσίας, προκειμένου να προσεταιριστεί την Δύση και να αποσπάσει στήριξη για τον αχυράνθρωπο του, τον Σαράτζ. Αυτή η εξέλιξη όμως θα έχει ολέθρια αποτέλεσμα για την Ελλάδα, διότι απλούστατα θα ισχυροποιήσει το παράνομο μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης. Το οποίο θα ακυρωνόταν άμεσα σε περίπτωση που ο Σαράτζ έχανε την εξουσία.

Σε αυτή την μεθόδευση, η Ελλάδα και ειδικά ο πρωθυπουργός οφείλουν να αντιδράσουν άμεσα. Στην επόμενη κιόλας σύνοδο κορυφής, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να απαιτήσει πλέον την άρση αναγνώρισης του καθεστώτος Σαράτζ από την Ευρωπαΐκή Ένωση και να  επικαιροποιήσει την δέσμευση των ευρωπαίων, όπως αυτή απορρέει από την σύνοδο του Δεκεμβρίου 2019. Τότε, με αρχιτέκτονα τον Προκόπη Παυλόπουλο, η Ελλάδα είχε επιβάλει το σκεπτικό της αναφορικά με την παράνομη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης.

Εαν τούτο δεν καταστεί εφικτό, ο πρωθυπουργός πρέπει να προειδοποιήσει τους εταίρους, ότι η Ελλάδα θα υπερασπίσει την αιγιαλίτιδα ζώνη και την ΑΟΖ, δια των όπλων. Υπενθυμίζοντας τους πάντα, πως η αιγιαλίτιδα ζώνη της Ελλάδας είναι και ζώνη της Ευρώπης. Και πως η ελληνική ΑΟΖ είναι και ευρωπαΐκή.

Εκεί, άπαντες θα τεθούν προ των ευθυνών τους. Και η πολιτική ίσων αποστάσεων θα καταρρεύσει, καθώς η Ελλάδα θα αποδείξει για ακόμα μια φορά πως υπερασπίζεται όχι μόνο τα δίκαια της αλλά και τα ευρωπαϊκά δίκια, σε αντίθεση με κάποιους άλλους ευρωπαίους που κάνουν μπίζνες με τους βαρβάρους εισβολείς. Στρεφόμενοι με αυτόν τον τρόπο, κατά των αρχών, των αξιών και των συμφερόντων της ευρωπαϊκής ένωσης.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ