2-7-2020

Η αποτυχημένη IRINI των Ευρωπαίων και το ελληνικό φιάσκο

Φιάσκο και μάλιστα μεγαλοπρεπέστατο για την Ευρώπη η επιχείρηση IRINI στη Λιβύη, που αποδεικνύει -ξανά- ότι δεν υπάρχει περίπτωση κανείς να σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας, σε περίπτωση θερμού επεισοδίου με την Τουρκία.

Το περιστατικό με τις τουρκικές φρεγάτες να μην επιτρέπουν στην ελληνική φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ τον έλεγχο του πλοίου με σημαία Τανζανίας που μετέφερε όπλα στη Λιβύη, κατά παραβίαση του εμπάργκο που έχει επιβληθεί στη χώρα, αλλά και την υποχώρηση Ιταλών και Γάλλων, είναι ενδεικτικό. Δηλαδή μια ολόκληρη (λέμε τώρα) ευρωπαϊκή επιχείρηση έκανε πίσω, επειδή ένας από μια φρεγάτα είπε ότι το πλοίο είναι υπό την προστασία της τουρκικής δημοκρατίας!

Οι χώρες βέβαια που επέβαλαν το εμπάργκο, είναι αυτές που, μεταξύ άλλων, τροφοδοτούν τις συγκρούσεις στη Λιβύη, είτε με οπλισμό, είτε παρασκηνιακώς, με στήριξη είτε στην πλευρά Σάρατζ, είτε στην πλευρά Χαφτάρ.

Τα τουρκικά πλοία πάνε κι έρχονται στη Λιβύη, η επιχείρηση IRINI, η οποία καθυστερημένα αναπτύχθηκε και με προεκτάσεις φαρσοκωμωδίας, μετατρέπεται σε επιθεώρηση και η Ελλάδα απομένει να διαπιστώνει ότι τα κυριαρχικά μας δικαιώματα έναντι της Τουρκίας τα διασφαλίζουμε μόνο εμείς και κανένας άλλος.

Μην ξεχνάμε και τα όσα «έδωσε» η Ελλάδα για να ξεκινήσει αυτή η τραγελαφική επιχείρηση: οι μετανάστες και πρόσφυγες που θα προέρχονται από τη Λιβύη και διασώζονται από ευρωπαϊκά πλοία θα μεταφέρονται στην Κρήτη. Υποτίθεται ότι από κει, μετά θα μεταφέρονται στην υπόλοιπη Ευρώπη…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ