Το photostory της επίσκεψης Δένδια-Μπορέλ στον Έβρο: «Τα ελληνικά συμφέροντα είναι και ευρωπαϊκά»

Must Read

Στο Στρατιωτικό Φυλάκιο 1 στις Καστανιές του Έβρου βρέθηκαν ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας και ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ. Οι δύο άνδρες περπάτησαν μέχρι τη διάβαση όπου βρίσκονται οι τελευταίοι Έλληνες στρατιώτες πριν από τα σύνορα.

Ο Μπορέλ θα έχει συνάντηση στις 18:00 με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. «Τα Ελληνικά συμφέροντα είναι Ευρωπαϊκά συμφέροντα. Οι Ελληνικές ανησυχίες ταυτίζονται με τις ανησυχίες της E.E. Η Ευρωπαϊκή μας αλληλεγγύη είναι πολύ ισχυρή», είπε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική κι Ασφάλεια.

«Η Τουρκία εμμένει στην υπονόμευση της ασφάλειας και της σταθερότητας, καθώς και της ειρήνης στην Ανατολική Μεσόγειο. Έχει προκαλέσει προβλήματα σε όλους τους γείτονές της. Παραβιάζει συστηματικά την κυριαρχία της Λιβύης, της Συρίας, του Ιράκ και του ευρωπαϊκού μας εταίρου, της Κυπριακής Δημοκρατίας. Παραβιάζει σχεδόν καθημερινά τον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας και τα χωρικά της ύδατα, πραγματοποιώντας, μεταξύ άλλων, υπερπτήσεις πάνω από κατοικημένες περιοχές στον Έβρο και το Αιγαίο με οπλισμένα πολεμικά αεροσκάφη», είπε, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Δένδιας.

Και συνέχισε: «Είμαστε πάντα ανοικτοί στο διάλογο, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε υπό καθεστώς απειλών ή να βοηθήσουμε στη νομιμοποίηση των συνεχών παραβιάσεων της νομιμότητας εκ μέρους της Τουρκίας. Ο διάλογος μεταξύ γειτονικών χωρών με αντικείμενες ακτές για την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας είναι η μόνη ενδεδειγμένη οδός, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο της θάλασσας. Όμως, αυστηρά εντός πλαισίου του διεθνούς δικαίου».

Το photostory της επίσκεψης

  • Η αναχώρηση

  • Ο Μπορέλ παρατηρεί από αέρος

  • Τι να κοιτούν άραγε στους χάρτες (και σε αυτόν της Ανατολικής Μεσογείου μάλιστα) Δένδιας και Μπορέλ;

  • «Να από κει θα προσπαθήσουν οι Τούρκοι να στείλουν το νέο κύμα παράνομων μεταναστών»… θα μπορούσε να επισημαίνει ο Έλληνας ΥΠΕΞ!

  • Στην εσχατιά της Ελλάδας

  • Έτοιμοι για αποχώρηση

  • Το κλείσιμο με τη συνέντευξη Τύπου

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This