Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021

Δύο τουρκικά υποβρύχια «εξαφανίστηκαν» ανοιχτά της Λιβύη πιθανόν από ρωσική παρέμβαση

Επί ώρες τα τουρκικά υποβρύχια είχαν αποκοπεί και δεν έδιναν σημεία ζωής προκαλώντας πανικό στο τουρκικό επιτελείο.

Τα ξημερώματα της 8ης Ιουνίου, ένα πρωτοφανές συμβάν διαδραματίστηκε ανοιχτά της Λιβύης. Δύο τουρκικά υποβρύχια που επιχειρούσαν στην περιοχή, χάθηκαν απο τον χάρτη, και κατέστη αδύνατη η οποιαδήποτε επικοινωνία αλλά ακόμα και ο εντοπισμός τους! Το συμβάν αυτό επιβεβαιώνεται τόσο από ρωσικές αλλά και από αμερικανική πηγή.

Παρότι σήμανε συναγερμός, οι τούρκοι απέκρυψαν μεθοδικά το συμβάν που όπως είναι κατανοητό, αλλάζει τελείως τις ισορροπίες στην περιοχή. Ο τρόμος που προκλήθηκε δεν έπρεπε με τίποτα να γίνει γνωστός στο υπόλοιπο στράτευμα, καθότι όλα τα τούρκικα μέσα και οι επίσημες ανακοινώσεις μιλούν για θρίαμβο της Τουρκίας σε όλα τα μέτωπα τα οποία έχει εμπλακεί.

Ποιος εξαφάνισε τα υποβρύχια, Ρωσία και Αίγυπτος.

Το μεγάλο ερώτημα λοιπόν είναι ποιος ευθύνεται για αυτό το πρωτοφανές σαμποτάζ στον τουρκικό πολεμικό ναυτικό. Εγώ τα σενάρια είναι δύο. Το πιθανότερο είναι να υπάρχει ρώσικος δάκτυλος. Η Ρωσία όπως ομολογούν και οι αμερικάνοι έχει αναπτύξει εξαιρετικά εξελιγμένα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου τα οποία τα δοκιμάζει ανελλιπώς. Υπήρχαν μάλιστα οι συνθήκες στην ευρύτερη περιοχή ώστε η Ρωσία να έχει επιτελέσει αυτό το χτύπημα κατά της Τουρκίας.

Δεν πρέπει όμως να υποτιμούμε και τον ρόλο της Αιγύπτου η οποία επίσης έχει εξοπλιστεί με εξελιγμένα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου. Ενδεικτικό είναι ότι σε επιχείρηση κατά ισλαμιστών τρομοκρατών στο Σινά, ο αιγυπτιακός στρατός χρησιμοποίησε τόσο εξελιγμένο σύστημα παρεμβολών, που κατάφερε να απενεργοποιήσει ακόμα και το σήμα των κινητών σε Ισραήλ και Γάζα! Άρα ενδέχεται είδωλο φορά στον τουρκικό στρατό να έγινε από την Αίγυπτο, η οποία άλλωστε είχε προειδοποιήσει ότι θα εμπλακεί στρατιωτικά στην Λιβύη εάν η Τουρκία συνεχίσει το παιχνίδι της

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ