Ξέφυγε ο Ερντογάν: «Δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η “φασαρία” που γίνεται για τις γεωτρήσεις»

Must Read

Μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε διευθυντές εφημερίδων και τηλεοπτικών δικτύων της χώρας του, αναφέρθηκε στις  ελληνοτουρκικές σχέσεις και στο πώς αυτές θα φτάσουν σε καλύτερο σημείο, σύμφωνα με το IBNA.

Από τα λεγόμενα του Ερντογάν γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι δεν σκοπεύει να υποχωρήσει όσον αφορά τις διεκδικήσεις του τόσο στην Κυπριακή ΑΟΖ όσο και στο Αιγαίο, ενώ αναμένει από τον κ. Μητσοτάκη να κάνει «τα απαραίτητα βήματα».

«Στην Ελλάδα έγιναν εκλογές. Θα δούμε τη στάση που θα τηρήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και τι εξελίξεις θα υπάρχουν με την Ελλάδα. Σε επίπεδο συνομιλίας χρησιμοποιήσαμε ωραίους χαρακτηρισμούς ο ένας για τον άλλον. Ελπίζω πως μπορούμε να φέρουμε σε καλύτερο σημείο τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αν μείνει πιστός στις εκφράσεις του, τις τηρήσει και κάνει τα απαραίτητα βήματα. Έχουμε δώσει τις εντολές. Θα γίνουν οι συναντήσεις. (Θα δούμε) στη νέα εποχή τι ζητάει η Ελλάδα από εμάς. Τι ζητάμε εμείς από την Ελλάδα. Οι επιτροπές μας θα το εξετάσουν και θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα».

«Το «Γιαβούζ» και το «Μπαρμπαρός» είναι στην ανατολική Μεσόγειο. Εμείς προχωράμε στα βήματα μας με όλες τις δυνάμεις του Ναυτικού και της Αεροπορίας μας. Εκεί πετούν και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μας. Άρα η φασαρία που γίνεται δεν μας ενδιαφέρει και ιδιαίτερα» σημείωσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο ίδιος, μάλιστα, αναφερόμενος στο Μικρασιατικό ζήτημα, δήλωσε: «Η Τουρκική Δημοκρατία δεν ιδρύθηκε εναντίον ενός μικρού κράτους, όπως η Ελλάδα, αλλά με τη νίκη μας εναντίον των μεγάλων δυνάμεων, που έστειλαν την Ελλάδα εναντίον μας».

«Η Ελλάδα, και αργότερα η “ελληνοκυπριακή διοίκηση”», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος, «βρέθηκαν πάνω από το κεφάλι μας σαν ¨Δαμόκλειος σπάθ稻.

Ο Τούρκος πρόεδρος δεν παρέλειψε να κάνει λόγο και για τους τουρκικούς πυραύλους Bora, υποστηρίζοντας ότι δίνουν μεγάλο πλεονέκτημα στην Τουρκία, το οποίο δεν «εκμεταλλεύεται» στο έπακρο, τηρώντας τις διεθνείς συμβάσεις.

«Αυτή τη στιγμή εκτοξεύουμε στα 280 χιλιόμετρα. Μπορούμε να ξεπεράσουμε τα 300 χιλιόμετρα, όμως δεν το κάνουμε λόγω διεθνών συμβάσεων. Με την εκτόξευση τους έχουμε μεγάλο πλεονέκτημα, καθώς μειώνουμε τις ώρες πτήσεων και φθοράς για τα αεροσκάφη μας», είπε.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This