Ερντογάν: Η Ελλάδα είναι μικρή χώρα και τη σημαδεύουμε με τους…Bora!

Must Read

Ακάθεκτος συνεχίζει τις προκλήσεις ο Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχοντας στο πλευρό του όλα τα κόμματα της Τουρκίας και φυσικά την…χαλαρή στάση ΕΕ και ΗΠΑ, απέναντί του.

Συνεχίζοντας το παραλήρημα του ο Τούρκος Πρόεδρος, χαρακτήρισε την Ελλάδα ως…μικρή χώρα, προσθέτοντας ότι: «Η Τουρκική Δημοκρατία δεν ιδρύθηκε εναντίον ενός μικρού κράτους όπως η Ελλάδα, αλλά ιδρύθηκε με τη νίκη μας εναντίον των μεγάλων δυνάμεων που έστειλαν την Ελλάδα εναντίον μας»!

Ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και στους τουρκικούς βαλλιστικούς πυραύλους Bora, λέγοντας ότι δίνουν μεγάλο πλεονέκτημα στην Τουρκία.

«Αυτή τη στιγμή εκτοξεύουμε στα 280 χιλιόμετρα…Μπορούμε να ξεπεράσουμε τα 300 χιλιόμετρα, όμως δεν το κάνουμε λόγω διεθνών συμβάσεων. Με την εκτόξευση τους έχουμε μεγάλο πλεονέκτημα καθώς μειώνουμε τις ώρες πτήσεων και φθοράς για τα αεροσκάφη μας» ανέφερε χαρακτηριστικά, στοχοποιώντας για μια ακόμη φορά τη χώρα μας.

Ερντογάν κατά Μενέντεζ για την Κύπρο

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε χθες ο πρόεδρος Ερντογάν κατά του Γερουσιαστή των Δημοκρατικών Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος προ ημερών εισηγήθηκε την άρση του εμπάργκο για την πώληση όπλων στην Κύπρο.

Ο Ερντογάν χαρακτήρισε τον Μενέντεζ «εχθρό της Τουρκίας», του οποίου οι πράξεις συνιστούν «αδικαιολόγητη απειλή» για τις σχέσεις Άγκυρας-Ουάσινγκτον.
Ερωτηθείς για την πρόταση του Δημοκρατικού Γερουσιαστή κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος Ερντογάν εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Αμερικανός ομόλογος του, Ντόναλντ Τραμπ, «δεν θα πέσει σε αυτή τη παγίδα» προσθέτοντας ότι «η θέση ενός Γερουσιαστή αυτή την ώρα δεν θα πρέπει ποτέ να βλάψει τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις»

Προκαλεί και ο Μπαχτσελί

Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικών Κινήσεων στην Τουρκία, ο οποίος σε μια σειρά από ακραίες δηλώσεις του προχώρησε σε νέα επίθεση «κατά πάντων».

Ο Πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικών Κινήσεων στην Τουρκία σε ομιλία του στην Άγκυρα απείλησε λέγοντας ότι: «Αν αυτός ο λαός φουσκώσει από θυμό θα πληρώσουν μέχρι τέλος τη θρασύτητα τους» αναφορικά με τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο»!

Όπως χαρακτηριστικά είπε:  «Ο κόσμος είναι κάτω από τη μύτη μας, τα πολεμικά πλοία γυρνάνε βουίζοντας γύρω μας και μας υπαγορεύουν από τα ψηλά δώματα να μείνουμε αδιάφοροι, να κλείσουμε τα αυτιά μας, και μάλιστα να αποδεχτούμε την άτυχη την μοίρα μας. Υποχώρηση από την ανατολική Μεσόγειο σημαίνει υποχώρηση από την Αττάλεια, την Μερσίνα, την Λευκωσία».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This