Από το Αιγαίο θα μεταφερθούν οι S-400 στην Τουρκία

Must Read

Προβοκάρουν κι άλλο την Ελλάδα οι Τούρκοι, που κλιμακώνουν την ένταση, αφήνοντας να διαρρεύσει πως οι ρωσικοί πύραυλοι S-400 θα μεταφερθούν στην Τουρκία μέσω Αιγαίου!

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του τουρκικού τηλεοπτικού καναλιού «TRT HABER», οι ρωσικοί πύραυλοι θα μεταφερθούν με ειδικά πλοία μέσω της θάλασσας λόγω ευαισθησίας των αρμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι, μέχρι σήμερα, οκτώ ρωσικά αεροσκάφη έχουν ήδη αφήσει στην Τουρκία 16 εκτοξευτές, ραντάρ και το κέντρο διοίκησης του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος.

Όλα τα τμήματα των S-400 αναμένεται να παραδοθούν σε τρεις παρτίδες. Η συμφωνία, όπως ανέφερε το τουρκικό κανάλι, έχει ως εξής: η πρώτη και δεύτερη παρτίδα θα παραδιδόταν με αεροσκάφη, όμως τα πιο ακριβά και ευαίσθητα κομμάτια, τα οποία είναι οι πύραυλοι, θα μεταφερθούν και θα παραδοθούν δια θαλάσσης.

Στο μεταξύ, σήμερα αναμένεται η υιοθέτηση επίσημων μέτρων εναντίον της Τουρκίας για τη συνεχή παράνομη δράση της στην κυπριακή ΑΟΖ από το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., όπως ανακοίνωσε η πρόεδρός του, υπεύθυνη για θέματα Πολιτικής Ασφαλείας, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Το πακέτο των μέτρων, αρχικά, εγκρίθηκε σιωπηρά την Παρασκευή το απόγευμα. Το Συμβούλιο θα το υιοθετήσει στην αρχή της ατζέντας. Πρόκειται για ένα πακέτο που προβλέπει την περικοπή 146 εκατ. ευρώ από τους προενταξιακούς πόρους χρηματοδότησης της Τουρκίας, το «πάγωμα» της δραστηριότητας της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, το «πάγωμα» της συμφωνίας για τις αερομεταφορές μεταξύ Ε.Ε.- Τουρκίας και την ακύρωση σειράς «υψηλών» διαλόγων σχετικά με την οικονομία, την ενέργεια, τις μεταφορές και τη γεωργία. Επιπλέον, υπάρχει πρόβλεψη για λήψη στοχευμένων μέτρων σε περίπτωση μη συμμόρφωσης ή περαιτέρω κλιμάκωσης από πλευράς Τουρκίας. Τα στοχευμένα μέτρα θα παρθούν κατά προσώπων και εταιρειών, που σχετίζονται με αυτές τις γεωτρήσεις.

Τα εν λόγω μέτρα προφανώς και δεν θα φοβίσουν την Τουρκία, η οποία διατυμπανίζει σε Αμερική, ΝΑΤΟ και Ε.Ε. το πόσο δυνατή έχει γίνει και, φυσικά, το ότι οι γεωτρήσεις δεν πρόκειται να σταματήσουν! Εξάλλου, Ερντογάν και Τσαβούσογλου, συντονισμένοι ακριβώς στην… ίδια συχνότητα, μιλούν πάντα για μοιρασιά των κοιτασμάτων τόσο της Κυπριακής ΑΟΖ όσο και του Αιγαίου.

«Στεκόμαστε πίσω από την Κύπρο», δήλωσε, πάντως, ο Ολλανδός Υπουργός Εξωτερικών μπαίνοντας στο Συμβούλιο.

Επιπλέον, η Ουάσινγκτον αναμένεται να επιβάλει κυρώσεις στην Άγκυρα για την παραλαβή των S-400 τις επόμενες μέρες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This