ΕΛΚ: Η Ευρώπη οφείλει να υπερασπιστεί σθεναρά την Ευρώπη και την Κύπρο απέναντι στην Τουρκική επιθετικότητα

Must Read

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα δημοσίευσε αυστηρό μήνημα κατά της τουρκικής προκλητικότητας απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Το μήνυμα υποστηρίζει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της πρέπει να υπερασπιστούν σθεναρά την Κύπρο και την Ελλάδα ενάντια στην τουρκική επιθετικότητα, εάν χρειαστεί, αυξάνοντας τις κυρώσεις ή αναπτύσσοντας ναυτικές δυνάμεις της ΕΕ στην Ανατολική Μεσόγειο, εάν η Τουρκία δεν σταματήσει να παραβιάζει την κυπριακή και ελληνική κυριαρχία.

«Η Τουρκία είναι ένας σημαντικός εταίρος για την Ευρώπη, αλλά η επιθετική διπλωματία της Τουρκίας, η παράνομη διάτρηση στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και οι επιθέσεις στα ελληνικά σύνορα δεν αποτελούν παραδείγματα εποικοδομητικής συνεργασίας. Αντιθέτως, οι προκλητικές ενέργειες της τουρκικής κυβέρνησης επιδεινώνουν επί του παρόντος τις εντάσεις στην περιοχή της Μεσογείου, θέτοντας σε κίνδυνο τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην Ευρώπη. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε περισσότερα για να προστατευθούμε από την τουρκική επιθετικότητα στα νότια σύνορά μας», τόνισε ο ευρωβουλευτής Μάνφρεντ Βέμπερ και πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να εκβιαστεί και να απειληθεί, και είναι ενωμένη ενάντια σε εκείνους τους ηγέτες που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες», επέμεινε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ευρωβουλευτής και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. «Το ευρωπαϊκο κοινοβούλιο με τις ενέργειες του στέλνει ένα συντονισμένο και ισχυρό μήνυμα στον Πρόεδρο Ερντογάν ότι έχει ξεπεράσει τα όρια και ότι εάν συνεχίσει να προκαλεί την Ευρώπη, θα υπάρξει μία και άμεση απάντηση» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This