Παρασκευή 7/5/2021

ΕΛΚ: Η Ευρώπη οφείλει να υπερασπιστεί σθεναρά την Ευρώπη και την Κύπρο απέναντι στην Τουρκική επιθετικότητα

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα δημοσίευσε αυστηρό μήνημα κατά της τουρκικής προκλητικότητας απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Το μήνυμα υποστηρίζει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της πρέπει να υπερασπιστούν σθεναρά την Κύπρο και την Ελλάδα ενάντια στην τουρκική επιθετικότητα, εάν χρειαστεί, αυξάνοντας τις κυρώσεις ή αναπτύσσοντας ναυτικές δυνάμεις της ΕΕ στην Ανατολική Μεσόγειο, εάν η Τουρκία δεν σταματήσει να παραβιάζει την κυπριακή και ελληνική κυριαρχία.

«Η Τουρκία είναι ένας σημαντικός εταίρος για την Ευρώπη, αλλά η επιθετική διπλωματία της Τουρκίας, η παράνομη διάτρηση στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και οι επιθέσεις στα ελληνικά σύνορα δεν αποτελούν παραδείγματα εποικοδομητικής συνεργασίας. Αντιθέτως, οι προκλητικές ενέργειες της τουρκικής κυβέρνησης επιδεινώνουν επί του παρόντος τις εντάσεις στην περιοχή της Μεσογείου, θέτοντας σε κίνδυνο τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην Ευρώπη. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε περισσότερα για να προστατευθούμε από την τουρκική επιθετικότητα στα νότια σύνορά μας», τόνισε ο ευρωβουλευτής Μάνφρεντ Βέμπερ και πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να εκβιαστεί και να απειληθεί, και είναι ενωμένη ενάντια σε εκείνους τους ηγέτες που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες», επέμεινε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ευρωβουλευτής και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. «Το ευρωπαϊκο κοινοβούλιο με τις ενέργειες του στέλνει ένα συντονισμένο και ισχυρό μήνυμα στον Πρόεδρο Ερντογάν ότι έχει ξεπεράσει τα όρια και ότι εάν συνεχίσει να προκαλεί την Ευρώπη, θα υπάρξει μία και άμεση απάντηση» πρόσθεσε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ