Ερντογάν: Τον Απρίλιο του 2020 θα είναι σε θέσεις μάχης οι S-400!

Must Read

Το αντιπυραυλικό ρωσικό σύστημα S-400 θα έχει εγκατασταθεί πλήρως μέχρι τον Απρίλιο του 2020! Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ομιλίας του στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης με αφορμή την επέτειο της συμπλήρωσης τριών χρόνων από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, τις τελευταίες τέσσερις ημέρες έχουν ήδη φτάσει στη χώρα οκτώ μεταγωγικά αεροπλάνα που μεταφέρουν μέρη του ρωσικού συστήματος ενώ αναμένονται ακόμα περισσότερα τις προσεχείς ημέρες.

«Θεού θέλοντος, θα έχουν εγκατασταθεί στις θέσεις τους μέχρι τον Απρίλιο του 2020» δήλωσε ο Ερντογάν στο τεράστιο πλήθος που τον παρακολουθούσε, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει που θα είναι αυτές. «Το S-400 είναι το ισχυρότερο αμυντικό σύστημα ενάντια σε εκείνους που θέλουν να επιτεθούν στη χώρα μας.

Με τη θέληση του Κυρίου, προχωράμε την επένδυση από κοινού με τη Ρωσία και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε» πρόσθεσε
Υπενθυμίζουμε ότι η συμφωνία Μόσχας –Άγκυρας για την προμήθεια δύο ρωσικών συστημάτων S-400, αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων υπεγράφη το Δεκέμβριο του 2017 και προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση των ΗΠΑ.

Η άφιξη των πρώτων στοιχείων του αντιπυραυλικού συστήματος πριν λίγα 24ωρα, αναμένεται να φέρει την Τουρκία πιο κοντά σε νέες Αμερικανικές κυρώσεις.
Πάντως ο πρόεδρος Ερντογάν, στη χθεσινή ομιλία του τόνισε ότι οι S-400 δεν πρόκειται να ενσωματωθούν με τα υπόλοιπα συστήματα του ΝΑΤΟ, ούτε πρόκειται να αποτελέσουν απειλή για τη συμμαχία

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This