Με drones, πυραύλους και ηλεκτρονικό πόλεμο το φερέφωνο του Ερντογάν πανηγυρίζει την «υπεροχή» της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας

Must Read

Η ερντογανική εφημερίδα Yeni Safak προχώρησε σήμερα σε μια στρατιωτική ανάλυση της τρέχουσας κατάστασης στην Τουρκία, μετά και την προκλητική NAVTEX που έβγαλαν οι Τούρκοι για έρευνες του Oruc Reis σε περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Μάλιστα, στο πρωτοσέλιδό της αναφέρει ότι 15 πολεμικά πλοία, drones και F-16 (που πετούν πάνω από το Καστελόριζο) θα προστατεύουν το ερευνητικό πλοίο.

Η τουρκική εφημερίδα αναρωτιέται επίσης για το πόσο σοβαρά μπορούν να ληφθούν οι προειδοποιήσεις της Ελλάδας για στρατιωτική απάντηση αν χρειαστεί.

«Πόσο σοβαρά μπορούν να ληφθούν τα στρατιωτικά μηνύματα της Ελλάδας; Ποιες οι στρατιωτικές επιλογές της Τουρκίας; Τα ηλεκτρονικά συστήματα πολέμου και οι πύραυλοι θα αλλάξουν το παιχνίδι», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο, το οποίο στέκεται συνεχώς στην «υπεροχή» της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Η χρήση μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων από την Τουρκία και των ηλεκτρονικών συστημάτων πολέμου, αποδεικνύουν την επιτυχία της σε διάφορες περιοχές που δραστηριοποιούνται ήδη και θα αλλάξουν την ισορροπία και σε αυτήν την περιοχή», σύμφωνα με τον αναλυτή της αμυντικής βιομηχανίας Kadir Doğan, ο οποίος προσθέτει:

«Εάν συνδυαστούν με τις δυνατότητες του τουρκικού ναυτικού, το οποίο είναι ένα από τα σημαντικά εντυπωσιακά στοιχεία, μαζί με τους πυραύλους BORA και Atmaca, μπορούμε να πούμε ότι η χώρα μας θα παράσχει μια πολύ σοβαρή αποτροπή, τουλάχιστον όσον αφορά τον στρατό, προκειμένου να προστατεύσει τα συμφέροντά της σε αυτήν την περιοχή».

Για να διασφαλιστεί η υπεροχή της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Dogan τόνισε:

«Μετά την ανακοίνωση της Navtex τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 πετούσαν στην περιοχή. Τις ίδιες ώρες, είδαμε ότι τα SİHA (σ.σ. κατασκοπευτικά drones) επιχειρούσαν στα νησιά και τη Μεσόγειο Θάλασσα. Τα ηλεκτρονικά μας συστήματα πολέμου έχουν αποδείξει την αξία τους σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές. Η ενεργή χρήση τους στην περιοχή θα αλλάξει την ισορροπία στο πεδίο».

Η χρήση των κατεχομένων της Κύπρου (σ.σ. Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου κατ’αυτούς) ως ορμητήριο των τουρκικών drones είναι ύψιστης σημασίας για τους Τούρκους: «Η τοποθέτηση των μη επανδρωμένων εναέριων συστημάτων μας στην ‘ΤΔΒΚ’ θα ενισχύσει την ικανότητά μας να πραγματοποιούμε κοινές επιχειρήσεις τόσο στη Μεσόγειο Θάλασσα όσο και αλλού».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This