Για ελληνική «παρενόχληση» του Oruc Reis που σταμάτησε η τουρκική φρεγάτα, μιλά ο Ερντογάν – «Θα το πληρώσει», λέει ο Τσαβούσογλου!

Must Read

Συνεχείς οι εμπρηστικές δηλώσεις από την Τουρκία, τόσο από τον Ταγίπ Ερντογάν, όσο και από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με απειλές κατά της Ελλάδας και προειδοποιήσεις. Νέα αφορμή, τα όσα φέρεται να έγιναν ανάμεσα στην ελληνική Φ/Γ «ΛΗΜΝΟΣ» και την τουρκική «Kemalreis»!

Ο Τούρκος Πρόεδρος μιλώντας έξω από την Αγία Σοφία ανέφερε ότι η τουρκική φρεγάτα «TCG Kemalreis» απέτρεψε την παρενόχληση του Ελληνικού Ναυτικού στο σεισμικό ερευνητικό πλοίο του Oruc Reis και προειδοποίησε: «Σε περίπτωση οποιασδήποτε επίθεσης στα πολιτικά μας πλοία, δεν θα αφήσουμε τίποτα αναπάντητο».

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε αναπάντητη την παραμικρή επίθεση εναντίον των πολιτικών μας πλοίων. Στην πραγματικότητα, μια τέτοια κατάσταση συνέβη χθες. Η φρεγάτα Kemalreis τους έδωσε την απαραίτητη απάντηση. Εάν αυτό συνεχιστεί, θα συνεχίσουμε κι εμείς. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τίποτα αναπάντητο. Το Oruç Reis θα συνεχίσει να βρίσκεται στην περιοχή έως τις 23 του μήνα», ανέφερε ο Ερντογάν.

Για η συνομιλία του με την Άγκελα Μέρκελ, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε σε υψηλούς τόνους: «Μίλησα επίσης με την Καγκελάριο Μέρκελ για το συμβάν. «Με τη Μέρκελ μιλήσαμε και μου ζήτησε να ρίξουμε τους τόνους. Συμφωνήσαμε να δείξουμε καλή διάθεση μετά τις 23 Αυγούστου. Ελπίζω να συμφώνησε το ίδιο και με τον Μητσοτάκη».

Για τη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου, ο Ερντογάν είπε: «Είναι δύσκολο να κατανοήσουμε την Αίγυπτο. Από τη μία πλευρά, η Αίγυπτος λέει στην υπηρεσία πληροφοριών μας ότι υπάρχουν παρεξηγήσεις εδώ, ας τις διορθώσουμε. Οι διαπραγματεύσεις με την Αίγυπτο συνεχίζονται. Η άποψη του τουρκικού λαού για τον αιγυπτιακό λαό είναι διαφορετική. Δεν είναι δυνατόν για αυτούς τους δύο λαούς να βλέπουν ο ένας τον άλλον το ίδιο με τον ελληνικό λαό. Οι Αιγύπτιοι ηγέτες πρέπει να το γνωρίζουν αυτό».

Ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρθηκε και σε μια άσκηση Ελλήνων καταδρομέων στη Γλαύκη Ξάνθης, ο οποία προφανώς έχε γίνει μεγάλο θέμα στην Τουρκία! «Ο Μητσοτάκης δεν ενεργεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Σάρωσαν τους τάφους των αδελφών μας στη Δυτική Θράκη. Δεν αφήνουμε μόνους τους νεκρούς ή ζωντανούς συγγενείς μας. Όταν έρθει η ώρα, θα κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο».

Τσαβούσογλου: «Αν η Ελλάδα προσπαθήσει να παρενοχλήσει το Oruç Reis θα το πληρώσει»

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου από την Ελβετία, όπου βρίσκεται εξαπέλυσε επίθεση κατά της Ελλάδας, με τις γνωστές απειλές φυσικά:

«Είναι απαράδεκτο η Ελλάδα να κάνει ένα τέτοιο βήμα (σ.σ. τη συμφωνία με την Αίγυπτο). Εάν υπάρχει μια χώρα που φταίει σε αυτό το σημείο, είναι η Ελλάδα. Η Ελλάδα πρέπει να ενεργήσει λογικά και δεν πρέπει να προσπαθήσει να παρενοχλήσει το Oruç Reis, γιατί θα το πληρώσει».

Για να συνεχίσει μιλώντας για… διπλωματία (σ.σ. μετά τις απειλές): «Είμαστε πάντα υπέρ της διευθέτησης όλων των ζητημάτων με ειρηνικό τρόπο μέσω του πολιτικού διαλόγου. Ο Πρόεδρος μας είπε επίσης να ‘καθίσουμε με όλες τις χώρες και να καταλήξουμε σε συμφωνία και συνεργασία με δίκαιο μερίδιο που όλοι μπορούν να αποδεχτούν στην Ανατολική Μεσόγειο’. Η Ελλάδα λέει ότι αυτή θα θέσει τους κανόνες και μετά θα συζητήσουμε. Δεν πάει έτσι. Έχουμε δείξει ότι λειτουργούμε τόσο στο τραπέζι όσο και στο πεδίο».

Για την εμπλοκή της Γαλλίας ο Τούρκος ΥΠΕΞ τόνισε: «Η Γαλλία πρέπει να αποφύγει μέτρα που θα αυξήσουν την ένταση. Δεν μπορούν να φτάσουν πουθενά με τέτοιο εκφοβισμό. Θα ήθελα να πω ότι τέτοια βήματα έχουν αντίκτυπο στην Τουρκία», ενώ για την ΕΕ είπε: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ως αξιόπιστος οργανισμός πρέπει να υποστηρίξει τον διάλογο και τη διπλωματία».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This