Τρίτη 15/6/2021

Σαρλ Μισέλ για τουρκική παραβατικότητα: «Όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι» – Ανήσυχη η Μέρκελ

Πλήρη αλληλεγγύη της ΕΕ στην Ελλάδα και την Κύπρο απέναντι στην τουρκική παραβατικότητα, εξέφρασε το απόγευμα της Τετάρτης, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, μετά την έκτακτη τηλεδιάσκεψη κορυφής.

«Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό το θέμα και οι σχέσεις μας με την Τουρκία τέθηκαν από διαφορετικά κράτη-μέλη. Εκφράσαμε την πλήρη αλληλεγγύη μας στην Ελλάδα και την Κύπρο και επιβεβαιώσαμε εκ νέου τα προηγούμενα συμπεράσματά μας για τις παράνομες δραστηριότητες όσον αφορά στις γεωτρήσεις. Συμφωνήσαμε να επανέλθουμε το Σεπτέμβριο. Όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι.».

Ανήσυχη η Μέρκελ

Την έντονη ανησυχία για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο  εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, με τη σειρά της. «Θέλουμε αποκλιμάκωση της κατάστασης» τόνισε η εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στα δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος, επανέλαβε ότι πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή ο διάλογος  που σταμάτησε το 2016 για τις διαφωνίες στα θαλάσσια σύνορα Ελλάδας και Τουρκίας.

Τέλος, η κ. Μέρκελ παρέπεμψε στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Σεπτέμβριο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ