Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020

Η Άγκυρα ήταν έτοιμη να δημιουργήσει θερμό επεισόδιο με Τούρκους ψαράδες

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Σε όλα τα πεδία και με όλους τους τρόπους προσπαθεί η Άγκυρα να πραγματοποιήσει τα επεκτατικά της σχέδια, έναντι της Ελλάδας. Χρησιμοποιεί ακόμη και τους Τούρκους ψαράδες, προκειμένου να προκληθεί θερμό επεισόδιο με τα ελληνικά ψαροκάικα. Η επιβεβαίωση έρχεται από την ιστοσελίδα nordicmonitor.com, που έχει βασικό θέμα το τουρκικό σχέδιο Suga, με πιόνια τους Τούρκους ψαράδες, όπως αποκάλυψε η ελληνική ενημερωτική ιστοσελίδα militaire.gr.

«Το σχέδιο Suga προβλέπει τη χρησιμοποίηση των Τούρκων ψαράδων. Υπενθυμίζουμε ότι λίγα 24ωρα πριν από την ελληνοτουρκική κρίση είχαμε εισβολή δεκάδων τουρκικών αλιευτικών στο Αιγαίο. Κάποιοι τότε έλεγαν ειρωνικά στην Αθήνα ότι πρόκειται “για την εποχή της τσιπούρας, του μπακαλιάρου ή του… Rio Mare”, αποδεικνύοντας ότι απλώς ζουν αλλού. Σύμφωνα με το σχέδιο, μέσω των Τούρκων ψαράδων που θα συνοδεύονταν από σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής, η Αγκυρα θα επεδίωκε την κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο».

Εντολές

Ακολουθεί το κείμενο που φέρει την υπογραφή του Αμπντουλάχ Μποζκούρτ στο nordicmonitor.Com:

«Το σχέδιο προέβλεπε τη χρησιμοποίηση τεσσάρων στρατιωτικών σχηματισμών του ναυτικού, που είχαν εντολές να είναι έτοιμες για να αναλάβουν δράση με αφορμή επεισόδιο με ψαράδες. Στο σχέδιο προβλεπόταν η χρήση των μέσων μαζικής ενημέρωσης με διαρροή “στημένων” ρεπορτάζ. Αν και το σχέδιο εγκρίθηκε από τον ναύαρχο Örnek δεν αποτελούσε μέρος της αλυσίδας διοίκησης και σίγουρα δεν είχε εγκριθεί από τον τότε αρχηγό του Γενικού Επιτελείου στρατηγό Hilmi Özkök. Οι σχεδιαστές της Suga πρότειναν ακόμη και ότι οι κανόνες εμπλοκής θα πρέπει να ανατεθούν στον διοικητή των ναυτικών δυνάμεων κι όχι στον τότε αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτό είναι λογικό, δεδομένου του γεγονότος ότι ο στρατηγός Özkök δεν ενημερώθηκε τότε για το σχέδιο Suga, καθώς σχεδιάστηκε κρυφά από το ναύαρχο Admrnek, τότε διοικητή των ναυτικών δυνάμεων και μια μυστική ομάδα των υφισταμένων του. Η ομάδα ανησυχούσε προφανώς ότι δεν μπορούσε εύκολα να χειριστεί τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου για να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο Suga».

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παναγιώτης Λιάκος
Παναγιώτης Λιάκος
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ