Σκωτσέζικο ντους από τον Τραμπ για τις κυρώσεις στην Τουρκία!

Must Read

Κρύο – ζέστη παίζει την Τουρκία ο  Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ. Αρχικά,  σε δηλώσεις του ισχυρίστηκε ότι η  Ουάσινγκτον δεν εξετάζει προς το παρόν το ενδεχόμενο να επιβάλει κυρώσεις σε βάρος της Άγκυρας για την αγορά του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400!

«Όχι, δεν το εξετάζουμε αυτό αυτή τη στιγμή. Όχι», είπε ο Τραμπ απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου στο Οβάλ Γραφείο.

Λίγο αργότερα ο Αμερικανός πρόεδρος το ξανασκέφθηκε και δήλωσε ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας για την απόκτηση του ρωσικού συστήματος αεράμυνας S-400, κάνοντας στροφή 180 μοιρών στην πολιτική του μέσα σε λίγα λεπτά.

«Το εξετάζουμε (σ.σ. κυρώσεις), είναι πολύ, πολύ δύσκολη κατάσταση για πολλούς λόγους… Το εξετάζουμε, θα δούμε τι θα κάνουμε. Δεν το έχουμε ανακοινώσει ακόμα» δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Δεν έχει καταστεί σαφές πώς η αμερικανική κυβέρνηση θα αποφύγει να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία για τους S-400, τις οποίες προβλέπει η αμερικανική νομοθεσία.

Χθες, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι η απόφαση της Τουρκίας να αγοράσει τους S-400 καθιστά αδύνατη τη συνεχιζόμενη συμμετοχή της στο πρόγραμμα των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-35.

Νωρίτερα σύμφωνα με το CNN Turk, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξέφρασε τη δυσφορία του για την απόφαση των ΗΠΑ να αποκλείσουν την Άγκυρα από το πρόγραμμα παραγωγής των F-35.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This