Κ. Μητσοτάκη απαίτησε την εφαρμογή της κοινής Ευρωπαΐκής άμυνας

Must Read

Είναι ανεπίτρεπτο η Ελλάδα να εμφανίζεται ως επαίτης σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς στους οποίους συμμετέχει. Είναι αδιανόητο τους τελευταίους 8 μήνες να έχουμε υποστεί τέτοιον εξευτελισμό για πρώτη φορά στην νεότερη ιστορία τουλάχιστον, οι τούρκοι να εισβάλουν και να κατέχουν ελληνική κυριαρχία και εμείς να τριγυρνάμε από forum σε forum μοιράζοντας ανούσιο χαρτοπόλεμο και εκλιπαρώντας για δύο λόγια στήριξης.
Είναι αδιανόητο να βλέπουμε χειροκροτητές των ανούσιων δηλώσεων Μέρκελ, όταν η ίδια ως προεδρεύουσα της ευρωπαΐκής ένωσης οφείλει να έχει ενεργοποιήσει το άρθρο 42 παράγραφος 7 της συνθήκης της ευρωπαϊκής ένωσης που αφορά την κοινή άμυνα των κρατών – μελών.

Το άρθρο 42 μάλιστα παραπέμπει ευθέως στο άρθρο 51 του καταστατικού χάρτη που ΟΗΕ, το οποίο έχει ερμηνευθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Ενεργοποίηση μου ακόμα και στην περίπτωση επικείμενης απειλής! 

Αντί λοιπόν ο έλληνας πρωθυπουργός να ψάχνει τηλεφωνική συσκευή για να μιλήσει με τον απαράδεκτο Τραμπ, ή να παριστάνει το καλό παιδί στους Γερμανούς, οφείλει άμεσα να απαιτήσει την ενεργοποίηση του άρθρου 42, καθώς η Ελλάδα δέχεται εισβολή.

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο. Είναι η μόνη λύση και ο πρωθυπουργός οφείλει άμεσα να ζητήσει την ενεργοποίηση της. Βάσει των συνθηκών και όχι βάση επαιτείας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This