Κυριακή, 11 Απρίλιος 2021

Κ. Μητσοτάκη απαίτησε την εφαρμογή της κοινής Ευρωπαΐκής άμυνας

Είναι ανεπίτρεπτο η Ελλάδα να εμφανίζεται ως επαίτης σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς στους οποίους συμμετέχει. Είναι αδιανόητο τους τελευταίους 8 μήνες να έχουμε υποστεί τέτοιον εξευτελισμό για πρώτη φορά στην νεότερη ιστορία τουλάχιστον, οι τούρκοι να εισβάλουν και να κατέχουν ελληνική κυριαρχία και εμείς να τριγυρνάμε από forum σε forum μοιράζοντας ανούσιο χαρτοπόλεμο και εκλιπαρώντας για δύο λόγια στήριξης.
Είναι αδιανόητο να βλέπουμε χειροκροτητές των ανούσιων δηλώσεων Μέρκελ, όταν η ίδια ως προεδρεύουσα της ευρωπαΐκής ένωσης οφείλει να έχει ενεργοποιήσει το άρθρο 42 παράγραφος 7 της συνθήκης της ευρωπαϊκής ένωσης που αφορά την κοινή άμυνα των κρατών – μελών.

Το άρθρο 42 μάλιστα παραπέμπει ευθέως στο άρθρο 51 του καταστατικού χάρτη που ΟΗΕ, το οποίο έχει ερμηνευθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Ενεργοποίηση μου ακόμα και στην περίπτωση επικείμενης απειλής! 

Αντί λοιπόν ο έλληνας πρωθυπουργός να ψάχνει τηλεφωνική συσκευή για να μιλήσει με τον απαράδεκτο Τραμπ, ή να παριστάνει το καλό παιδί στους Γερμανούς, οφείλει άμεσα να απαιτήσει την ενεργοποίηση του άρθρου 42, καθώς η Ελλάδα δέχεται εισβολή.

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο. Είναι η μόνη λύση και ο πρωθυπουργός οφείλει άμεσα να ζητήσει την ενεργοποίηση της. Βάσει των συνθηκών και όχι βάση επαιτείας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ