Το τουρκικό ΥΠΕΞ απειλεί Ελλάδα και Γαλλία!

Must Read

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι δούλεψε… υπερωρίες την Κυριακή με δύο ανακοινώσεις: μια κατά της Ελλάδας για το Καστελλόριζο (βασισμένη σε αναφορές των ΜΜΕ) και μια κατά της Γαλλίας για τις δηλώσεις του Εμανουέλ Μακρόν για την Ανατολική Μεσόγειο.

Οι απειλές δεν έλειψαν φυσικά ούτε κατά της Ελλάδας, αλλά ούτε και κατά της Γαλλίας, σε δυο ανακοινώσεις του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών που για μια ακόμη φορά είναι «άψογες» σε επίπεδο προπαγάνδας.

Τι αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ για το Καστελλόριζο:

«Αναφορές για ελληνική στρατιωτική συσσώρευση στο νησί Καστελλόριζο εμφανίστηκαν στα μέσα ενημέρωσης. Το Καστελλόριζο βρίσκεται σε κατάσταση αφοπλισμού με την Ειρηνευτική Συμφωνία του Παρισιού του 1947.

Εάν τα νέα στα ΜΜΕ είναι σωστά, είναι μια νέα ένδειξη της έλλειψης σεβασμού στους νόμους  από την Ελλάδα και δείγμα των πραγματικών προθέσεών της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Απορρίπτουμε όλες τις παράνομες αλλαγές στην κατάσταση του νησιού. Τονίζουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε μια τέτοια πρόκληση να επιτύχει τον σκοπό της, ακριβώς απέναντι από τις ακτές μας.

Τέτοιες προκλητικές ενέργειες δεν βοηθούν καθόλου την Ελλάδα. Εάν η Ελλάδα συνεχίσει να αυξάνει την ένταση στην περιοχή, θα είναι ηττημένη. Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματά της βάσει του διεθνούς δικαίου μέχρι το τέλος».

Το τουρκικό ΥΠΕΞ για τις γαλλικές «κόκκινες γραμμές» στην Ανατολική Μεσόγειο:

«Όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να τραβούν κόκκινες γραμμές στην Ανατολική Μεσόγειο, ενάντια σε δίκαια αιτήματα, θα αντιμετωπίσουν μόνο την αποφασιστική στάση της χώρας μας.

Εάν υπάρχει μια κόκκινη γραμμή στην περιοχή, αυτή είναι η Τουρκία και τα δικαιώματα των οι Τουρκοκυπρίων βάσει του διεθνούς δικαίου.

Είναι καιρός για εκείνους που βλέπουν τον εαυτό τους στον γιγαντιαίο καθρέφτη να αντιμετωπίσουν την αλήθεια. Η περίοδος καθορισμού της ιμπεριαλιστικής τους άποψης σχεδιάζοντας γραμμές σε χάρτες, έχει τελειώσει.

Η Τουρκία είναι ικανή να αποτρέψει όποιον προσπαθεί να σφετεριστεί τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντά της με την αποστολή μιας ‘αρμάδας’.

Με την ευκαιρία αυτή, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι οι συγκρούσεις στην Ανατολική Μεσόγειο θα επιλυθούν με βάση τη δικαιοσύνη, όχι μέσω των προκλήσεων εξωτερικών παραγόντων, αλλά μέσω του διαλόγου και της συνεργασίας μεταξύ των παρόχθιων χωρών».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This