Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020

Τσεκάρει κανείς στην Κυβέρνηση τους υποψήφιους επενδυτές της ΕΑΒ;

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού από τη Θεσσαλονίκη για την Άμυνα ξεχωριστή θέση είχε η ΕΑΒ, για την οποία είπε χαρακτηριστικά πως «αναδιοργανώνεται ώστε να μετατραπεί σε κέντρο συντήρησης αεροσκαφών για την ευρύτερη περιοχή».

Σύμφωνα μάλιστα με ιστότοπο που ασχολείται με τα επιχειρηματικά, υπάρχει ενδιαφέρον από ολλανδικές εταιρείες για συνεργασία σε διπλό μέτωπο και… διάσωση της ΕΑΒ, ενώ έγινε και συνάντηση με τον Υπουργό Oικονομικών Xρήστο Σταϊκούρα, τον Υπουργό Aνάπτυξης και Eπενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και τον αναπληρωτή Υπουργό Nίκο Παπαθανάση, ενώ ο κύκλος των επαφών σε κυβερνητικό επίπεδο έκλεισε με επίσκεψη στο Πεντάγωνο και συνάντηση με τον YEΘA Nίκο Παναγιωτόπουλο.

Το dealnews.gr συγκεκριμένα, αναφέρει ότι μια πρόταση των Ολλανδών περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός consortium (συνεργασίας) που θα επιταχύνει και θα υλοποιήσει όλα τα προγράμματα της EAB (τρέχοντα και μελλοντικά) για την κατασκευή και συντήρηση αεροσκαφών και ελικοπτέρων.

Υπάρχει και δεύτερη ολλανδική πρόταση, για τη συνεργασία της EAB με την Daedalus Aviation Group στην αεροπορική βιομηχανία, για τα ελικόπτερα και τα αεροσκάφη και την ανάπτυξη άλλων εξελιγμένων τεχνολογιών.

Ποια είναι όμως αυτή η η Ολλανδική «Daedalus A.G»;

Σύμφωνα με το exomatiakaivlepo, πρόκειται για μια μικρή εταιρεία που ασχολείται, όπως λέει, με εργοστασιακή συντήρηση (MRO) και υποστήριξη αεροσκαφών F-16, έχει 30-42 άτομα προσωπικό και τζίρο μόλις 6-10εκ. ευρώ.

Πως ακριβώς μια τέτοια εταιρεία θα επενδύσει και θα «αναδιοργανώσει» την ΕΑΒ;

Έχουν συναίσθηση στην Κυβέρνηση για μέγεθος, την αξία, τις δυνατότητες και τις προοπτικές της ΕΑΒ, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει;

πηγή: exomatiakaivlepo.blogspot.com

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ