Αγώνας δρόμου να έρθουν νωρίτερα τα γαλλικά μαχητικά στην Ελλάδα

Must Read

Η συμφωνία της Ελλάδας με τη Γαλλία για την προμήθεια των μαχητικών Rafale έχει μπει στα διαδικασία… τρεξίματος! Η επιθυμία της ελληνικής πλευράς είναι να έχει κάποια στη διάθεσή της όσο το δυνατόν νωρίτερα γίνεται, γιατί όχι και τον Ιανουάριο.

Η Αθήνα έχει ζητήσει τα μαχητικά να είναι έκδοσης F3R, για να μπορούν να φέρουν όλα τα όπλα της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και τους πανίσχυρους πυραύλους Meteor, εφόσον τους τελικά τους προμηθευτούμε.

Τα έξι Rafale, από τα 12 συνολικά μεταχειρισμένα, αναμένεται να είναι τα πρώτα που θα φτάσουν στη χώρα μας τον Ιανουάριο, ενώ σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το χρονοδιάγραμμα λέει παράδοση των έξι καινούργιων μαχητικών την άνοιξη και ολοκλήρωση της παράδοσης με τα εναπομείναντα έξι μεταχειρισμένα το καλοκαίρι του 2021. Μιλάμε για 14 μονοθέσια και 4 διθέσια αεροσκάφη.

Σημαντικό κομμάτι αυτής της συμφωνίας είναι και η εκπαίδευση των Ελλήνων. Ομάδα χειριστών και ιπτάμενων θα μεταβούν στη Γαλλία γι’ αυτό τον σκοπό -λογικά τον Ιανουάριο- και θα επιστρέψουν, μαζί με Γάλλους εκπαιδευτές, στην 114ΠΜ στην Τανάγρα, όπου θα είναι το Κέντρο Εκπαίδευση των χειριστών των Rafale.

Εν ω μεταξύ, μια νέα γαλλική φρεγάτα, η Latouche-Tréville, θα σταλεί στη Μεσόγειο τις ερχόμενες εβδομάδες για να συμβάλει στην ευρωπαϊκή στρατιωτική επιχείρηση Irini,  ενώ τα γαλλικά ΜΜΕ λένε ότι και το αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle» προετοιμάζεται ξανά για Ανατολική Μεσόγειο, χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This