Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020

Εμπρηστικός ο Ερντογάν: «Το Oruc Reis θα επιστρέψει – Θα κάνουμε μεγαλύτερη επίδειξη δύναμης»

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Τι κι αν η αποχώρηση του Oruc Reis χαρακτηρηστικε από αρκετούς διπλωματική κίνηση;  Ο Ερντογάν απειλεί ότι θα επανέλθει στην αποστολή του, ενώ διεμήνυσε μεγαλύτερη επίδειξη δύναμης από αυτή που κάνει στο Καστελλόριζο, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Σε νέες δηλώσεις του, ο Τούρκος Πρόεδρος ότι εφόσον η Ελλάδα συνεχίσει να διατηρεί τη την στάση που ακολούθησε στο Καστελόριζο, οι συνομιλίες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα είναι περιττές: «Αυτό που είναι σημαντικό για εμάς, είναι κάτω από ποιες προϋποθέσεις και τι θα συζητήσουμε. Αν είναι να συζητήσουμε ό,τι έκαναν στο Καστελόριζο, δεν υπάρχει ανάγκη. Να τους δούμε, να έχουμε μια τηλεδιάσκεψη, να συναντηθούμε σε τρίτη χώρα. Αλλά αν η Πρόεδρος της Ελλάδας έρχεται στο Καστελλόριζο και κάνει επίδειξη δύναμης, τότε εμείς θα κάνουμε μια ακόμη μεγαλύτερη», δήλωσε ο Ερντογάν.

Το Oruc Reis επιστρέφει

Ο  Ερντογάν εξακολουθεί να απειλεί με πρόσχημα της έρευνες του Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο και πέταξε τη βόμβα του για την επιστροφή του τουρκικού ερευνητικού στα ελληνικά ύδατα:

«Το γεγονός ότι το αποσύραμε στο λιμάνι για συντήρηση, κάτι σημαίνει. Γιατί το κάναμε, ήταν ένα μήνυμα με νόημα. Ας δημιουργήσουμε την ευκαιρία για διπλωματία, το κάναμε ώστε η Ελλάδα να καλωσορίσει αυτή την ευκαιρία. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε τις έρευνές μας. Όταν οι επιδιορθώσεις ολοκληρωθούν, το Oruc Reis θα επιστρέψει στην αποστολή του», πρόσθεσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]