Ξεσηκωμός στον Έβρο: Θέλουν να κλείσουν στρατόπεδο για να δημιουργήσουν στη θέση του ΚΥΤ;

Must Read

Άνω κάτω είναι όλοι στον Έβρο, λόγω του σοβαρού ενδεχομένου που υπάρχει να κλείσει το μεγάλο στρατόπεδο «Δελαγραμμάτικα» στον Προβατώνα του Δήμου Σουφλίου και να αποχωρήσει η 7η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία!

Από τις 11 το πρωί την Παρασκευή, οι καμπάνες σε όλες τις ενορίες του Τυχερού Έβρου χτύπησαν πένθιμα, τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά μέχρι τις 2, στα σχολεία οι μαθητές απείχαν από τα μαθήματα και το Δημοτικό Κατάστημα δεν άνοιξε.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Τυχερό, κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής και η δημοτική Αρχή εξέφρασαν αντιδράσεις και φόβους για περαιτέρω οικονομικό μαρασμό της περιοχής, κλονισμό του αισθήματος ασφάλειας σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο, αλλά και την πλήρη αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο μελλοντικής χρήσης της έκτασης για δημιουργία κέντρου υποδοχής παράτυπων μεταναστών.

Υπάρχει η πληροφορία ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να κλείσει το στρατόπεδο για να δημιουργήσει στις εγκαταστάσεις του, κέντρο υποδοχής παράνομων μεταναστών, τη στιγμή που ο αντιδήμαρχος κ. Δαρούσης, δηλώνει: «Είμαστε η περιοχή που δέχεται τον μεγαλύτερο όγκο μεταναστών καθημερινά και πάνω από 200 άτομα προσπάθησαν να περάσουν από την Τουρκία στο ύψος του Τυχερού. Ο Στρατός κάνει δουλειά, δεν ξέρω γιατί θέλουν να κλείσουν το στρατόπεδο».

Στη Θράκη, εν τω μεταξύ, για τριήμερη περιοδεία, βρίσκεται η Ντόρα Μπακογιάννη και αντιπροσωπεία βουλευτών, τους οποίους υποδέχθηκαν οι κάτοικοι με μαύρες σημαίες, ζητώντας να μην κλείσει το στρατόπεδο και απαιτώντας μεγαλύτερη ασφάλεια.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Στρατόπεδο «Δελαγραμμάτικα» είναι από τα πιο καινούργια, αφού άρχισε να λειτουργεί το 2000, διαθέτει εγκαταστάσεις σε άριστη κατάσταση και το φοβερό είναι ότι ακόμα και τώρα γίνονται, από εργολάβους, εργασίες βελτίωσης κάποιων χώρων του.

Επίσης, στο Τυχερό υπάρχουν στρατιωτικές κατοικίες όχι μόνο για τους αξιωματικούς και τις οικογένειές τους, αλλά και για ΕΠΟΠ. Όλοι αυτοί αν φύγουν, θα προκληθεί και τεράστιο οικονομικό πλήγμα στην περιοχή.

Γι’ αυτό ήδη οι κάτοικοι συζητούν τρόπους αντίδρασης, προκειμένου να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα στη στρατιωτική ηγεσία και γενικότερα στην κυβέρνηση, πως δεν θα ανεχθούν μια τέτοια εξέλιξη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This