ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ: Έρχεται αύξηση της θητείας στο Στρατό!

Must Read

Μια…βόμβα έκρυβε η επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλου στα γραφεία των κοινοβουλευτικών συντακτών. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας , σε συζήτηση που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, τους  ενημέρωσε ότι δέχεται εισηγήσεις από τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων για αύξηση της στρατιωτικής θητείας.

Αν η πρόταση γίνει τελικά δεκτή, θα πρόκειται για μεγάλη ανατροπή, από τη μια για όσους σκοπεύουν να υπηρετήσουν την θητεία τους, ενώ από την άλλη αποτελεί και καμπανάκι για τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή.

H αύξηση της θητείας κατά τρεις μήνες στον Στρατό Ξηράς (για την ακρίβεια προτείνεται εξίσωση της θητείας σε όλους τους Κλάδους αφού σήμερα η θητεία είναι 9 μήνες στον Στρατό, 12 στην Αεροπορία και 12 στο Ναυτικό), υποχρεωτική στράτευση στα 18, εθελοντική στράτευση γυναικών, τακτικές προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών, διευθέτηση ανυπότακτων και ενημερωτική καμπάνια στην κοινωνία, ήταν μερικά από τα σχέδια της εποχής του Π. Καμμένου.

Νωρίτερα ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε στείλει σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι οι ένοπλες δυνάμεις είναι αξιόμαχες και πάντα έτοιμες , προσθέτοντας ότι το πατριωτικό καθήκον της Ελλάδας είναι να φροντίσει «η κόψη του σπαθιού η τρομερή να είναι πάντα ακονισμένη».

Αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα ο υπουργός άμυνας τόνισε πως «είναι αυτονόητο ότι δεν μπορούμε ούτε θα ανεχθούμε παραβατικές συμπεριφορές που αμφισβητούν την ακεραιότητά μας και τους διεθνείς οργανισμούς».

«Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας παρακολουθεί στενά την Τουρκία στην Μεσόγειο, μας προβληματίζει σοβαρά όπως και άλλες χώρες που παρακολουθούν τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας εντός της ΑΟΖ της Κύπρου που είναι κράτος της ΕΕ», κατέληξε.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This