Δευτέρα, 19 Απρίλιος 2021

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ: Έρχεται αύξηση της θητείας στο Στρατό!

Μια…βόμβα έκρυβε η επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλου στα γραφεία των κοινοβουλευτικών συντακτών. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας , σε συζήτηση που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, τους  ενημέρωσε ότι δέχεται εισηγήσεις από τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων για αύξηση της στρατιωτικής θητείας.

Αν η πρόταση γίνει τελικά δεκτή, θα πρόκειται για μεγάλη ανατροπή, από τη μια για όσους σκοπεύουν να υπηρετήσουν την θητεία τους, ενώ από την άλλη αποτελεί και καμπανάκι για τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή.

H αύξηση της θητείας κατά τρεις μήνες στον Στρατό Ξηράς (για την ακρίβεια προτείνεται εξίσωση της θητείας σε όλους τους Κλάδους αφού σήμερα η θητεία είναι 9 μήνες στον Στρατό, 12 στην Αεροπορία και 12 στο Ναυτικό), υποχρεωτική στράτευση στα 18, εθελοντική στράτευση γυναικών, τακτικές προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών, διευθέτηση ανυπότακτων και ενημερωτική καμπάνια στην κοινωνία, ήταν μερικά από τα σχέδια της εποχής του Π. Καμμένου.

Νωρίτερα ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε στείλει σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι οι ένοπλες δυνάμεις είναι αξιόμαχες και πάντα έτοιμες , προσθέτοντας ότι το πατριωτικό καθήκον της Ελλάδας είναι να φροντίσει «η κόψη του σπαθιού η τρομερή να είναι πάντα ακονισμένη».

Αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα ο υπουργός άμυνας τόνισε πως «είναι αυτονόητο ότι δεν μπορούμε ούτε θα ανεχθούμε παραβατικές συμπεριφορές που αμφισβητούν την ακεραιότητά μας και τους διεθνείς οργανισμούς».

«Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας παρακολουθεί στενά την Τουρκία στην Μεσόγειο, μας προβληματίζει σοβαρά όπως και άλλες χώρες που παρακολουθούν τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας εντός της ΑΟΖ της Κύπρου που είναι κράτος της ΕΕ», κατέληξε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ