Τετάρτη, 21 Απρ 2021

Οι Τούρκοι λένε ότι έβγαλαν NAVTEX για την 28η Οκτωβρίου επειδή εμείς βγάλαμε για τις 29 Οκτωβρίου!

Διαβάστε το πως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu το θέμα με την τουρκική NAVTEX για ασκήσεις με πυρά στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Σκύρο, τα Ψαρά, την Εύβοια και τη Χίο, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου:

Ενόψει των νέων τεχνικών συνομιλιών μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας για τη μείωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα εξέδωσε προειδοποίηση ότι θα πραγματοποιήσει θαλάσσιες ασκήσεις με πυρά ανήμερα της τουρκικής εθνικής εορτής, σε μια κατά τα φαινόμενα σκόπιμη πρόκληση.

Αφότου η Ελλάδα εξέδωσε μια ειδοποίηση Navtex για τις 29 Οκτωβρίου, την Ημέρα Δημοκρατίας της Τουρκίας, η Τουρκία σε απάντηση εξέδωσε τη δική της ειδοποίηση Navtex για ασκήσεις με πυρά για μια ημέρα πριν, στις 28 Οκτωβρίου.

Ενώ η Τουρκία προσπαθεί να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την επίλυση των προβλημάτων της Ανατολικής Μεσογείου μέσω διαλόγου, η Ελλάδα φαίνεται να υπονομεύει αυτές τις προσπάθειες.

Πηγές ασφαλείας ανέφεραν ότι η ανακοίνωση της Ελλάδας παραβίασε την αρχή της μη διεξαγωγής στρατιωτικής δραστηριότητας κατά τη διάρκεια των εθνικών ημερών των δύ  χωρών που συμφωνήθηκαν πρόσφατα βάσει των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των χωρών.

«Η Ελλάδα αποκάλυψε για άλλη μια φορά τις πραγματικές της προθέσεις παραβιάζοντας μια αρχή στην οποία συμφώνησαν οι δύο χώρες, ενώ η Τουρκία εργάζεται για την επίλυση των προβλημάτων μέσω της αρχής των σχέσεων καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου», δήλωσε μια πηγή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Τα περαιτέρω λόγια είναι περιττά…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ