ΣΟΚ: Η Αγκυρα ακύρωσε τη συμφωνία για τους μετανάστες-Θα πνίξει την Ελλάδα!

Must Read

O εφιάλτης του μεταναστευτικού επιστρέφει στη χώρα μας. Οπως είχε αποκαλύψει το newsbreak.gr η Τουρκία ήταν αποφασισμένη καθώς βρίσκεται στριμωγμένη, να ρίξει το τελευταίο της χαρτί, που δεν είναι άλλο από το μεταναστευτικό. Το πρώτο βήμα υλοποίησης αυτού του βρώμικου σχεδίου είναι η αναστολή της συμφωνίας επανεισδοχής που έχει συνάψει με την Ε.Ε.

«Η συμφωνία επανεισδοχής και η άρση της βίζας θα τεθούν σε ισχύ ταυτόχρονα. Αναστείλαμε τη συμφωνία επανεισδοχής», ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι TGRT, όπως μετέδωσε η τηλεόραση του κυπριακού ΣΙΓΜΑ.

Η Άγκυρα, αντιδρώντας στις κυρώσεις, ανακοίνωσε ότι σταματά την εφαρμογή της συμφωνίας, βάσει της οποίας υποχρεούνταν να δέχεται πίσω στην Τουρκία και να επαναπροωθεί στις πατρίδες τους μετανάστες από ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Αυτό σημαίνει στην πράξη ότι και οι ελάχιστοι σε σχέση με τον όγκο παράνομων μεταναστών, που εισβάλλουν λαθραία στη χώρα μας, από τα μικρασιατικά παράλια, δεν θα γυρίζουν πίσω και θα παραμένουν στην ήδη επιβαρυμένη χώρα μας.

Αν δε αναλογιστούμε ότι οι εισροές μεταναστών έχει αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες το πρόβλημα αποκτά εκρηκτικές διαστάσεις.

O Μεβλούτ Τσαβούσογλου έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι οι κυρώσεις της Ε.Ε. είναι απαράδεκτες και δεν έχουν καμία αξία για την Τουρκία, ενώ η Άγκυρα έχει απειλήσει ότι αν θέλει μπορεί σε έξι μήνες να πνίξει την Ευρώπη με μεταναστευτικά κύματα, αν ανοίξει τις…πόρτες της.

Καμία αλλαγή πολιτικής από πλευράς Τουρκίας δεν έχει «διαγνώσει», ωστόσο, η Κομισιόν

Αυτό δήλωσε σήμερα η αναπληρώτρια Επικεφαλής Εκπρόσωπός της, Νατάσα Μπερτώ.

Εξάλλου, πώς θα μπορούσε άλλωστε, αφού οι δηλώσεις Τσαβούσογλου έγιναν μόλις σήμερα;

Η κυρία Μπερτώ, κληθείσα να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε: «Ακούσαμε τις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, ωστόσο δεν είδαμε καμία αλλαγή πολιτικής».

«Και τα δύο μέρη», πρόσθεσε, «παραμένουν πλήρως δεσμευμένα στη συνεχιζόμενη εφαρμογή της δήλωσης ΕΕ–Τουρκίας».

«Ωστόσο, η εφαρμογή της συμφωνίας επανεισδοχής ΕΕ- Τουρκίας, στην οποία αναφέρθηκε, με όλες της τις πρόνοιες παραμένει όρος για την φιλελευθεροποίηση των θεωρήσεων με την Τουρκία, και συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε και να ενθαρρύνουμε τις προσπάθειες της Τουρκίας για την εφαρμογή όλων των υπόλοιπων ορόσημων του οδικού χάρτη για τη φιλελευθεροποίηση των θεωρήσεων, του οποίο η συμφωνία επανεισδοχής είναι ένας εκ των όρων, το συντομότερο δυνατόν», κατέληξε η κα Μπερτώ.

Δήλωση αναπλ. υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γ. Κουμουτσάκου

Στις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απάντησε πριν λίγο και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Οι πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, κ. Τσαβούσογλου, περί μονομερούς μη εφαρμογής της συμφωνίας επανεισδοχής ΕΕ-Τουρκίας του 2014 καθ’ όσον χρόνο δεν υπάρχει από την ΕΕ απελευθέρωση των θεωρήσεων (visa) για τους Τούρκους πολίτες, επαναλαμβάνουν γνωστές ήδη από το 2017 τουρκικές θέσεις και αποφάσεις. Οι δηλώσεις αυτές του Τούρκου ΥΠΕΞ δεν αφορούν στην εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας του Μαρτίου 2016.

Η Ελλάδα θα συνεχίσει να τονίζει τη σημασία της πλήρους εφαρμογής αυτής της Κοινής Δήλωσης και λαμβάνει σχετικές πρωτοβουλίες. Στο πλαίσιο αυτό, κατά τo Άτυπο Συμβούλιο των Ευρωπαίων Υπουργών αρμοδίων για θέματα Εσωτερικών Υποθέσεων και Μεταναστευτικής Πολιτικής στο Ελσίνκι, που έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα, καθώς και την άτυπη συνάντηση που διοργάνωσε η Γαλλία, με την συμμετοχή των Υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών των κρατών-μελών της ΕΕ στο Παρίσι την περασμένη Δευτέρα, υπογράμμισα ότι η Ευρώπη θα πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση, τονίζοντας παράλληλα τη σοβαρότητα της σημαντικής αύξησης των μεταναστευτικών ροών στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This