ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αναβάθμισαν πρέσβη που έδωσε πρόσβαση σε ελληνικό έδαφος στους Τούρκους!

Must Read

Μια απίστευτη αποκάλυψη κάνει σήμερα το newsbreak.gr. Σύμφωνα με πληροφορίες μας πρόσφατα με παρέμβαση …άνωθεν, πρέσβης εμφανίστηκε στη σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών ως διωκόμενος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, λησμονώντας όμως να πει ότι επί των ημερών του είχε δώσει πρόσβαση σε Τούρκους αστυνομικούς στο εσωτερικό της Πρεσβείας και της Πρεσβευτικής κατοικίας! Το επιχείρημά του ήταν ότι τους ζήτησε για λόγους ασφαλείας, με αποτέλεσμα οι Τούρκοι να τρίβουν τα χέρια τους, από την γκάφα του!

Τα παρατράγουδα όμως δεν σταματούν εδώ, μια και η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου,δεν λέει να σταματήσει τις παρεμβάσεις της, παρά τις αποκαλύψεις που έχουν γίνει για τα έργα και ημέρες της.

Σε μια εποχή ιδιαιτέρως σοβαρή για την ελληνική διπλωματία οι αποφάσεις της κ. Παπαδοπούλου, αποσυντονίζουν και αποδομούν το διπλωματικό προσωπικό, αποδυναμώνοντας το σημαντικότερο Υπουργείο της Ελληνικής κυβέρνησης.

Τελευταία «επιτυχία» της κ. Παπαδοπούλου η λίστα ενδιαφέροντος που κυκλοφόρησε για πρεσβείες της Ελλάδας στο εξωτερικό, με καταληκτική ημερομηνία την 2α Αυγούστου.

Στη λίστα περιλαμβάνονται πρεσβείες που έχουν ως κοινό παρονομαστή τους διπλωμάτες που δούλεψαν κοντά στον πρώην Υπουργό Νίκο Κοτζιά ή είχαν συνεργασία μαζί του. Προφανώς η κ. Παπαδοπούλου εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια και δεν μπορεί να κατανοήσει ότι η επιλογή των στενών συνεργατών του πρώην ΥΠΕΞ έγινε βάση των βιογραφικών τους κι όχι της κομματικής τους ταυτότητας. Εξάλλου το πιο σύντομο ανέκδοτο στο ΥΠΕΞ είναι «Συριζαίος διπλωμάτης»!!!

Έτσι στη λίστα βρίσκονται η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Άγκυρα όπου πρέσβης είναι ω του θαύματος ο Πέτρος Μαυροειδής πολιτικός διευθυντής του ΥΠΕΞ επί Νίκου Κοτζιά που ανέλαβε την θέση του στην Τουρκία τον Οκτώβριο του 2017. Ο κ. Μαυροειδής είναι από τους πιο έμπειρους διπλωμάτες, με βαθιά γνώση των ελληνοτουρκικών καθώς επί τέσσερα σχεδόν χρόνια διαχειρίστηκε τόσο τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, όσο και το «μακεδονικό», το «αλβανικό» κ.α.

Εκτός της Άγκυρας και η Μόσχα είναι στη λίστα καθώς εκεί είναι πρέσβης η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Νίκου Κοτζιά Τασία Αθανασίου. Η κ. Αθανασίου επέδωσε τα διαπιστευτήρια της πριν από ένα μήνα στον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Bλαντιμήρ Πούτιν, περιττό να γραφτεί τι σημαίνει η μετακίνηση της πρέσβειρας σε λιγότερο από ένα τουλάχιστον χρόνο. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα στον ρεβανσισμό που διακρίνει την κ. Παπαδοπούλου.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, για πρώτη φορά στο ΥΠΕΞ ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου και κουμπάρος της κ. Παπαδοπούλου, Θεμιστοκλής Δεμίρης, δεν έχει δικαίωμα υπογραφής καθώς δεν πληροί τις προϋποθέσεις για την θέση αυτή. Είναι σύννομο αυτό ή θα το απονεμηθεί ο τίτλος του Πρέσβη επί τιμή.

Επίσης ο Πρόεδρος του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου φέρεται να δέχεται πιέσεις να παραιτηθεί από τη θέση του ώστε να ανοίξει ο δρόμος των αλλαγών που ήδη προκαλούν αντιδράσεις και ερωτηματικά για τη σκοπιμότητά τους.

Δήλωση του πρώην ΥΠΕΞ και Προέδρου του ΠΡΑΤΤΩ Ν. Κοτζιά

Με μια επιθετική ανακοίνωση κατά πάντων ακόμη και του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κοτζιάς υποστηρίζει ότι : Η απόφασή του να απομακρύνει το ΥΠΕΞ,  την κα Αθανασίου, Πρέσβη της Ελλάδας στη Μόσχα, που μόλις πριν από 20 ημέρες (!) παρέδωσε τα διαπιστευτήριά της, προσωπικά, στον Πρόεδρο της Ρωσίας, εκθέτει την Ελλάδα διεθνώς.
Η πολιτική της εκδικητικότητας στράφηκε ενάντια σε όλους τους πρεσβευτές που συμμετείχαν το 2017 στη διαπραγμάτευση του Κραν Μοντανά, στη διάρκεια της οποίας ο ΟΗΕ υιοθέτησε την ελληνική πρόταση για μια Κύπρο κανονικό κράτος, χωρίς σύστημα εγγυήσεων και κατοχικά στρατεύματα.
Οι διώξεις επεκτάθηκαν, επίσης, σε όλους τους διπλωμάτες που συνέβαλαν στη λύση του Ονοματολογικού, όπως ο πρέσβης στην Άγκυρα, κος Μαυροειδής. Ο τελευταίος υπηρετεί εκεί μόλις ενάμιση χρόνο, ενώ στο ενεργητικό του έχουν καταγραφεί μεγάλες διπλωματικές επιτυχίες, ανάμεσα στις οποίες και οι συμφωνίες των ΜΟΕ (2015-6) με την τότε ΦΥΡΟΜ. Η δίγλωσση και υποκριτική κυβέρνηση της ΝΔ να εμφανίζεται σήμερα «να παραπονιέται» που ο εκλεκτός της κ. Λουκάκης, παρέμεινε στο πόστο του πρέσβη στην Άγκυρα «μόνο» (!) πεντέμισι χρόνια (2012-2017). Ο τελευταίος, αν και διπλωμάτης εν υπηρεσία επέλεξε να παραμείνει στην Άγκυρα για ένα χρόνο ακόμα (2017¬8), και μάλιστα κάνοντας χρήση άδειας!
Με λύπη μου, επίσης, διαπιστώνω ότι όλα τα πιο πάνω γίνονται με τη συνένοχη σιωπή «αρμόδιων» στελεχών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Τι απαντούν κύκλοι του ΥΠΕΞ

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Κοτζιάς έχει τεράστιες ευθύνες για τη μεταστροφή της Ρωσικής πολιτικής απέναντι στη χώρα μας, και η τοποθέτηση της πρώην διευθύντριάς του στη Μόσχα, αντί να βελτιώσει τις σχέσεις μας με τη τη Ρωσία τις έκανε ακόμη χειρότερες. Η μετακίνησή της έγινε για λόγους εθνικού συμφέροντος και ως πρόθεση να αναθερμανθούν οι σχέσεις μας με τη Ρωσία και όχι με κομματικά κριτήρια. 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This