Τρέχουν να καταταγούν στον Στρατό πριν ανακοινωθεί η αύξηση της θητείας!

Πολλοί είναι αυτοί που ζητούν είτε να καταταγούν νωρίτερα είτε να διακόψουν την αναβολή τους

Must Read

Συνωστισμός στα στρατόπεδα του Ελληνικού Στρατού από νεοσυλλέκτους που έσπευσαν να καταταγούν προκειμένου να «προλάβουν» την 9μηνη θητεία.

Η αποφασισμένη πλέον αύξηση της θητείας -παρότι δεν έχει ακόμη επισήμως ανακοινωθεί πότε και πώς- έκανε έναν μεγάλο αριθμό νέων ανδρών να θελήσει να παρουσιαστεί στη σειρά του Νοεμβρίου, κάνοντάς την την πολυπληθέστερη των τελευταίων ετών.

Ίδια αναμένεται να είναι η κατάσταση και στην επόμενη σειρά, καθώς πολλοί είναι αυτοί που ζητούν είτε να καταταγούν νωρίτερα είτε να διακόψουν την αναβολή τους προκειμένου να υπηρετήσουν τη θητεία τους.

Η μαζική εισροή νεοσυλλέκτων λύνει τα χέρια επιτελών, αφού πρώτη φορά εδώ και καιρό θα μπορέσουν να «κλείσουν τρύπες» σε υποστελεχωμένες μονάδες, δημιούργησε όμως και λογιστικά προβλήματα, καθώς έγινε εν μέσω της πανδημίας του Covid-19.

Όλοι όσοι παρουσιάζονται υποβάλλονται σε rapid tests και τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Ως επιπλέον μέτρο προφύλαξης αποφασίστηκε να είναι υποχρεωτικό οι νεοσύλλεκτοι να θαλαμίζονται σε διαφορετικούς θαλάμους από στρατιώτες που ήδη υπηρετούν τη θητεία τους, ώστε να ελαχιστοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι πιθανότητες μετάδοσης του ιού από τυχόν ασυμπτωματικούς μέσα στα στρατόπεδα.

Βέβαια κανείς δεν γνωρίζει αν αυτοί που έσπευσαν να καταταγούν θα… γλιτώσουν την επιπρόσθετη τρίμηνη θητεία, καθώς το κύριο σενάριο που διακινείται από πηγές του υπουργείου Εθνικής Αμύνης θέλει όσους οπλίτες έχουν περισσότερο από το μισό της θητείας τους την 1η Ιανουαρίου να την υπηρετούν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This