Σάββατο 19/6/2021

Τρέχουν να καταταγούν στον Στρατό πριν ανακοινωθεί η αύξηση της θητείας!

Πολλοί είναι αυτοί που ζητούν είτε να καταταγούν νωρίτερα είτε να διακόψουν την αναβολή τους

Συνωστισμός στα στρατόπεδα του Ελληνικού Στρατού από νεοσυλλέκτους που έσπευσαν να καταταγούν προκειμένου να «προλάβουν» την 9μηνη θητεία.

Η αποφασισμένη πλέον αύξηση της θητείας -παρότι δεν έχει ακόμη επισήμως ανακοινωθεί πότε και πώς- έκανε έναν μεγάλο αριθμό νέων ανδρών να θελήσει να παρουσιαστεί στη σειρά του Νοεμβρίου, κάνοντάς την την πολυπληθέστερη των τελευταίων ετών.

Ίδια αναμένεται να είναι η κατάσταση και στην επόμενη σειρά, καθώς πολλοί είναι αυτοί που ζητούν είτε να καταταγούν νωρίτερα είτε να διακόψουν την αναβολή τους προκειμένου να υπηρετήσουν τη θητεία τους.

Η μαζική εισροή νεοσυλλέκτων λύνει τα χέρια επιτελών, αφού πρώτη φορά εδώ και καιρό θα μπορέσουν να «κλείσουν τρύπες» σε υποστελεχωμένες μονάδες, δημιούργησε όμως και λογιστικά προβλήματα, καθώς έγινε εν μέσω της πανδημίας του Covid-19.

Όλοι όσοι παρουσιάζονται υποβάλλονται σε rapid tests και τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Ως επιπλέον μέτρο προφύλαξης αποφασίστηκε να είναι υποχρεωτικό οι νεοσύλλεκτοι να θαλαμίζονται σε διαφορετικούς θαλάμους από στρατιώτες που ήδη υπηρετούν τη θητεία τους, ώστε να ελαχιστοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι πιθανότητες μετάδοσης του ιού από τυχόν ασυμπτωματικούς μέσα στα στρατόπεδα.

Βέβαια κανείς δεν γνωρίζει αν αυτοί που έσπευσαν να καταταγούν θα… γλιτώσουν την επιπρόσθετη τρίμηνη θητεία, καθώς το κύριο σενάριο που διακινείται από πηγές του υπουργείου Εθνικής Αμύνης θέλει όσους οπλίτες έχουν περισσότερο από το μισό της θητείας τους την 1η Ιανουαρίου να την υπηρετούν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ