Όλα της φταίνε της Τουρκίας, για όλα κατηγορεί την Ελλάδα: «Τσιμπάει» από σήμερα η «Μέδουσα 10»

Οι Τούρκοι κατηγόρησαν την Ελλάδα ότι παρενόχλησε τουρκικά αεροσκάφη!

Must Read

Την ώρα που το Oruc Reis επέστρεψε στην Αττάλεια, καθώς όπως σας είχαμε ενημερώσει από το Σάββατο δεν θα ανανεωνόταν η NAVTEX του, την οργή της για την άσκηση «Μέδουσα 10» μεταξύ Ελλάδας – Αιγύπτου, η οποία ξεκινά σήμερα (30 Νοεμβρίου) και θα διαρκέσει έως τις 6 Δεκεμβρίου στην ανατολική Μεσόγειο, εξέφρασε η Τουρκία με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, που βρίθει προκλήσεων και ανακριβειών.

Η Άγκυρα κατηγορεί την Ελλάδα ότι αυξάνει την ένταση στην περιοχή, καθώς «μετέφρασε» την άσκηση ως «προκλητική στάση» που διεμβολίζει κάθε πιθανότητα διαλόγου. Το υπουργείο Άμυνας της γείτονος ισχυρίζεται ότι η Αθήνα, με τις τρεις Naxtex που εξέδωσε, επιχειρεί να προκαλέσει την Άγκυρα, καθώς κάποιες από αυτές αλληλεπικαλύπτονται με τους χώρους εκπαίδευσης, για τους οποίους είχε εκδώσει και η Τουρκία Navtex.

Στο συγκεκριμένο σημείο δε η Τουρκία επανέλαβε το αίτημά της για τα αποστρατιωτικοποιημένα νησιά. Οι τουρκικές ανακρίβειες όμως δεν σταματούν εκεί. Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας κατηγόρησε την Ελλάδα ότι παρενόχλησε τουρκικά αεροσκάφη, τα οποία χρησιμεύουν ως βοηθητική υποστήριξη στην επιχείρηση Ναυτικής Φρουράς του ΝΑΤΟ, τη στιγμή μάλιστα που αυτά βρίσκονταν στον διεθνή εναέριο χώρο.

Για το Oruc Reis το τουρκικό Υπουργείο Ενέργειας ανακοίνωσε: «Το πλοίο μας, το οποίο συγκέντρωσε σεισμικά δεδομένα (σ.σ. σε περιοχή) 10.955 χλμ σε δύο διαστάσεις, επέστρεψε στο λιμάνι της Αττάλειας».

Αναφορικά με την άσκηση «Μέδουσα 10», η Άγκυρα τόνισε ότι «φάνηκε και πάλι ποιοι επιθυμούν ένταση και ποιοι ξεφεύγουν από την ειρήνη και τον διάλογο», τη στιγμή που η Τουρκία επιθυμεί πάντα «την ειρήνη και είναι υπέρ του πνεύματος καλής γειτονίας και συμμαχίας», ενώ έβαλε ξανά και κατά της επιχείρησης «Irini» (με αφορμή το περιστατικό της περασμένης εβδομάδας μεταξύ του τουρκικού «Roseline A» και της γερμανικής φρεγάτας «Hamburg»), την οποία χαρακτήρισε «παράνομη και προκατειλημμένη δραστηριότητα με αμφισβητήσιμη νομιμότητα, η οποία παραβιάζει την αρχή της ελευθερίας της ανοικτής θάλασσας και αγνοεί την υποστήριξη που παρέχεται στις δυνάμεις του Χαφτάρ στη Λιβύη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This