Κυριακή, 11 Απρίλιος 2021

Δήμος Αμμοχώστου: Να μας δώσουν την πόλη μας πίσω οι Τούρκοι αντί να εισβάλλουν ξανά

Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται την Κύπρο, ο Δήμος Αμμοχώστου εκδίδει ανακοίνωση για τις παράνομες ενέργειες των Τούρκων στην περίκλειστη πόλη. Αναμένεται να δούμε τι θα συζητηθεί...

Ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει ότι οι ενέργειες των Τουρκοκυπρίων στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου αντιβαίνουν των ψηφισμάτων του ΟΗΕ εξέδωσε σήμερα ο Δήμος Αμμοχώστου, αντιδρώντας, φυσικά, στην είσοδο των Τουρκοκυπρίων και Τούρκων εμπειρογνωμόνων στα Βαρώσια για απογραφή των περιουσιών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κάθε τέτοια ενέργεια αντιβαίνει των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας 550 και 789, που προνοούν την παράδοση της Αμμοχώστου από τον τουρκικό στρατό στα Ηνωμένα Έθνη και μέσω αυτών στους νόμιμους κατοίκους της.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι η πόλη θα πρέπει να επιστραφεί στους νόμιμους κατοίκους της και ότι οποιαδήποτε άλλη πρόταση δεν γίνεται καλόπιστα, εκτροχιάζει το θέμα από τα πλαίσια των Ηνωμένων Εθνών και καθίσταται παράνομη.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Δήμος Αμμοχώστου υπογραμμίζει ότι  η χρονική στιγμή που η τουρκοκυπριακή πλευρά επέλεξε να θέσει σε πράξη τα από καιρό ανακοινωθέντα σχέδια της επί του θέματος είναι επιεικώς ατυχής, αφού επίκειται προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ του Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και του τουρκοκύπριου ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, στις 9 Αυγούστου, προς συζήτηση των ζητημάτων.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Δήμος Αμμοχώστου παρακολουθεί στενά την όλη κατάσταση, ενώ σημειώνεται ότι έχει ζητηθεί άμεσα διευθέτηση συνάντησης αντιπροσωπείας του Δήμου Αμμοχώστου τόσο με την Μόνιμη Αντιπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Elizabeth Spehar, όσο και με τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη, για ενημέρωση επί του θέματος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ