Πέμπτη 29/7/2021

Ακάρ κατά ελληνικού εξοπλισμού: «Με 4-5 αεροσκάφη και 4-5 πλοία δεν μπορούν να έχουν υπεροχή έναντι της Τουρκίας»

Και εξοπλίζουμε τα νησιά και προκαλούμε... Σα δε ντρεπόμαστε λιγάκι...

Νέες δηλώσεις κατά της Ελλάδας από τον Τούρκο Υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος σχολιάζοντας την εξοπλιστική ενίσχυση της χώρας μας, την χαρακτήρισε «άδικο κόπο» και υποκινούμενη από εμπόρους όπλων! Επίσης, με αναφορές… καρμπόν των προχθεσινών, μίλησε και για «αποστρατικοποίηση» 16 ελληνικών νησιών, τα οποία επισκέπτονται συνεχώς Έλληνες αξιωματούχοι!

Ο Ακάρ έδωσε συνέντευξη στο A Haber, από το Αζερμπαϊτζάν όπου βρίσκεται για επίσκεψη και ερωτώμενος για τη Συνθήκη της Λωζάννης και τη Συνθήκη των Παρισίων, υποστήριξε βάζοντας στην κουβέντα την αποστρατικοποίηση και τα ναυτικά μίλια: «Η Ελλάδα συνεχίζει την ίδια στάση και κάνει ένα μεγάλο λάθος μεταφέροντας μεγάλα προβλήματα στο μέλλον. Ενώ τα ζητήματα αυτά πρέπει να λυθούν ένα προς ένα το συντομότερο δυνατόν, αντιθέτως η Ελλάδα διαθέτει χωρικά ύδατα 6 ναυτικά μιλιά και εναέριο χώρο 10 ναυτικά μίλια. Έχουν εξοπλίσει 16 νησιά, παρόλο που αναφέρεται στην Λωζάννη ότι τα 23 νησιά πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα. Σαν να μην έφτανε αυτό, προκαλεί ακόμα περισσότερο με το γεγονός ότι ανώτατοι πολιτικοί και στρατιωτικοί τα επισκέπτονται, έτσι προκαλούν και παρενοχλούν την Τουρκία και κάνουν ότι μπορούν για να αυξήσουν την ένταση εκεί».

Σε ότι αφορά τα εξοπλιστικά και τις προσπάθειες ενίσχυσης της Ελλάδας με μαχητικά και φρεγάτες, ο Τούρκος ΥΠΑΜ ήταν αλαζόνας και εριστικός (ως συνήθως δηλαδή): «Τώρα αυτοί που κυβερνούν την Ελλάδα ξεκίνησαν έναν αγώνα εξοπλισμών. Νομίζουν πως κάνουν κάτι. Έφτασαν στο σημείο αυτό, λόγω της ενίσχυσης και της παρότρυνσης των εμπόρων όπλων. Αν έχουν σκοπό και στόχο να κάνουν κάτι στην Τουρκία ή να έχουν υπεροχή, αυτός είναι άδικος κόπος. Με 3-5 αεροσκάφη και 3-5 πλοία δεν μπορούν να έχουν υπεροχή έναντι της Τουρκίας και δεν μπορούν να έχουν ισχυρισμούς κυριαρχίας εναντίον της Τουρκίας».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ