Η Τουρκία επικεφαλής της ειδικής ομάδας VJTF του ΝΑΤΟ

Τα τελευταία μοντέλα τουρκικών οπλισμένων οχημάτων, αντιαρματικών πυραύλων και οβιδοβόλων είναι στη διάθεση της ομάδας

Must Read

Από την Πρωτοχρονιά και για ένα έτος η Τουρκία ανέλαβε (σκυτάλη από την Πολωνία) τη διοίκηση της Κοινής Ομάδας Πολύ Υψηλής Ετοιμότητας (VJTF) του ΝΑΤΟ με χιλιάδες στρατιώτες σε ετοιμότητα να αναπτυχθούν εντός ημερών.

Περίπου 4.200 στρατιώτες της 66ης Μηχανικής Ταξιαρχίας Πεζικού της Τουρκίας θα τοποθετηθούν ως μέρος της  VJTF στο πλαίσιο της Δύναμης Αντίδρασης του ΝΑΤΟ, η οποία θα έχει 6.400 άτομα σε υπηρεσία μαζί με την προσθήκη στρατιωτών από την Αλβανία, την Ουγγαρία, την Ιταλία, τη Λετονία, το Μαυροβούνιο, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Σλοβακία, την Ισπανία, τη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις στη μονάδα –μεταξύ των πιο κινητών στο ΝΑΤΟ– ιδιαίτερα στον προγραμματισμό των απαιτήσεων εφοδιαστικής και πυρομαχικών. Τα τελευταία μοντέλα τουρκικών οπλισμένων οχημάτων, αντιαρματικών πυραύλων και οβιδοβόλων είναι στη διάθεση της ομάδας», δήλωσε το ΝΑΤΟ.

Η ειδική ομάδα αποφασίστηκε να δημιουργηθεί το 2014, «σε απάντηση σε ένα μεταλλασσόμενο περιβάλλον ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της αποσταθεροποίησης της Ουκρανίας από τη Ρωσία και της αναταραχής στη Μέση Ανατολή», σύμφωνα με τη συμμαχία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This