Τρίτη 27/7/2021

Η Τουρκία επικεφαλής της ειδικής ομάδας VJTF του ΝΑΤΟ

Τα τελευταία μοντέλα τουρκικών οπλισμένων οχημάτων, αντιαρματικών πυραύλων και οβιδοβόλων είναι στη διάθεση της ομάδας

Από την Πρωτοχρονιά και για ένα έτος η Τουρκία ανέλαβε (σκυτάλη από την Πολωνία) τη διοίκηση της Κοινής Ομάδας Πολύ Υψηλής Ετοιμότητας (VJTF) του ΝΑΤΟ με χιλιάδες στρατιώτες σε ετοιμότητα να αναπτυχθούν εντός ημερών.

Περίπου 4.200 στρατιώτες της 66ης Μηχανικής Ταξιαρχίας Πεζικού της Τουρκίας θα τοποθετηθούν ως μέρος της  VJTF στο πλαίσιο της Δύναμης Αντίδρασης του ΝΑΤΟ, η οποία θα έχει 6.400 άτομα σε υπηρεσία μαζί με την προσθήκη στρατιωτών από την Αλβανία, την Ουγγαρία, την Ιταλία, τη Λετονία, το Μαυροβούνιο, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Σλοβακία, την Ισπανία, τη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις στη μονάδα –μεταξύ των πιο κινητών στο ΝΑΤΟ– ιδιαίτερα στον προγραμματισμό των απαιτήσεων εφοδιαστικής και πυρομαχικών. Τα τελευταία μοντέλα τουρκικών οπλισμένων οχημάτων, αντιαρματικών πυραύλων και οβιδοβόλων είναι στη διάθεση της ομάδας», δήλωσε το ΝΑΤΟ.

Η ειδική ομάδα αποφασίστηκε να δημιουργηθεί το 2014, «σε απάντηση σε ένα μεταλλασσόμενο περιβάλλον ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της αποσταθεροποίησης της Ουκρανίας από τη Ρωσία και της αναταραχής στη Μέση Ανατολή», σύμφωνα με τη συμμαχία.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι σημαιοφόροι