Ποιες είναι οι οδηγίες που έδωσε το ΓΕΕΘΑ στους οπλίτες που παρουσιάζονται

Must Read

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας προκειμένου να διευκρινίσει πως θα γίνει η κατάταξη των Οπλιτών Θητείας με την 2021 Α’ ΕΣΣΟ και τα μέτρα που θα παρθούν εν μέσω πανδημίας.

Τα μέτρα λοιπόν που ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ είναι:

-Για όσους διαπιστωθεί ότι είναι θετικοί στον COVID-19 πριν καταταγούν, θα πρέπει να απευθύνονται στο κατά περίπτωση αρμόδιο Φρουραρχείο, προκειμένου να εκδοθεί γνωμάτευση και να μετακινηθεί η ημερομηνία κατάταξης τους μετά την ίαση τους.

-Όσοι στρατεύσιμοι προσέλθουν για κατάταξη σε Σημείο Υποδοχής Οπλιτών και μετά την υποβολή τους σε RAPID TEST COVID-19 διαγνωστούν θετικοί, θα κατατάσσονται κανονικά και θα παραμένουν σε προκαθορισμένο χώρο μέχρι την ίαση τους.

-Αναφορικά με την μετακίνηση των προς κατάταξη οπλιτών, το σημείωμα κατάταξης αποτελεί αποδεικτικό για την αναγκαιότητα μετακίνησης αυτών και των γονέων τους που πιθανόν να τους συνοδεύουν. Στα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών θα επιδίδεται στους γονείς των κατατασσομένων βεβαίωση κατάταξης ως δικαιολογητικό επιστροφής στην μόνιμη κατοικία τους.

-Στο πλαίσιο πρόληψης για την αποφυγή διάδοσης της πανδημίας Covid-19, εφίσταται η προσοχή των υπόχρεων σε στράτευση ως προς τη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας, την αποφυγή επαφής με άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, αλλά κυρίως ως προς την αποφυγή συμμετοχής σε εκδηλώσεις συνωστισμού και συγχρωτισμού τις τελευταίες ημέρες πριν από την κατάταξη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This