«Εισβάλει» και… πυροβολεί απόψε η Τουρκία στο σημείο τομής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου

Must Read

Μία μόλις ημέρα μετά την εθιμοτυπική επίσκεψη του Τούρκου πρέσβη στον Υπουργό Εθνικής Αμύνης, Νίκο Παναγιωτόπουλο, η Τουρκία επιμένει να κάνει εμπρηστικές κινήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, εκδίδοντας νέα NAVTEX.

Αυτή τη φορά, οι γείτονες εξέδωσαν οδηγία για ναυτική άσκηση με πραγματικά πυρά για σήμερα το βράδυ στην περιοχή όπου ενώνονται οι Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες Ελλάδος-Κύπρου και Αιγύπτου.

Πρόκειται για τη ΝΑVTEX 852/19, με την οποία οι Τούρκοι δεσμεύουν για σήμερα το βράδυ από 20:00 μέχρι 22:00 (τοπική ώρα) μία θαλάσσια περιοχή στα δυτικά της Κύπρου, που αποτελεί το σημείο τομής των ΑΟΖ των τριών κρατών, για άσκηση πλοίων και εκτέλεση πυρών με πραγματικά πυρομαχικά, σύμφωνα πάντα με την εξαγγελία.

Η παράνομη τουρκική NAVTEX είναι η εξής:

TURNHOS N/W : 0852/19

MEDİTERRANEAN SEA

GUNNERY EXERCISE, ON 31 JUL 19 FROM 2000Z TO 2200Z IN AREA BOUNDED BY;

35 12.00 N – 031 04.00 E

35 12.00 N – 030 45.00 E

34 47.00 N – 030 45.00 E

34 47.00 N – 031 04.00 E

CAUTION ADVISED

Απομένει να δούμε αν θα λάβει χώρα η άσκηση, αφού πολλές φορές οι Τούρκοι δεσμεύουν θαλάσσιες περιοχές για το θεαθήναι ή για να υποδηλώσουν κάτι, κάνουν προαναγγελίες, και τελικά… δεν προβαίνουν στις ασκήσεις.

 

Ανησυχία απέναντι στην Τουρκία και από την Αίγυπτο

 

Στο μεταξύ, η Ελλάδα και η Κύπρος δεν είναι οι μόνες που ανησυχούν με τη στάση της Τουρκίας. Σύμφωνα με Αιγύπτιους αξιωματούχους, η αυξανόμενη ανάμειξη της Τουρκίας στη Λιβύη θα αποσταθεροποιήσει τη Βόρεια Αφρική, θα επιμηκύνει τη σύγκρουση στη Λιβύη και θα βλάψει την εθνική ασφάλεια της Αιγύπτου.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η Τουρκία στις 18 Μαΐου απέστειλε μεγάλη αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού σε ισλαμιστικές πολιτοφυλακές, που ελέγχουν την Τρίπολη και πολεμούν εναντίον του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), γεγονός που προκάλεσε ανησυχία στην Αίγυπτο. Οι μαχητές δήλωσαν ότι έλαβαν όπλα και τεθωρακισμένα οχήματα από την Τουρκία.

«Η Τουρκία ενισχύει τη στρατιωτική της στήριξη στις πολιτοφυλακές που ελέγχουν την Τρίπολη», δήλωσε ο Αχμέτ Αλ Κουβέσνι, πρώην βοηθός του αιγυπτιακού υπουργού Εξωτερικών. «Αυτό θα μεγάλα προβλήματα για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της Αιγύπτου στη Βόρεια Αφρική στο σύνολό της».

Δεν ήταν η πρώτη φορά που η Άγκυρα πρόσφερε στήριξη στις ισλαμιστικές πολιτοφυλακές, οι οποίες κατηγορούνται από το LNA και ορισμένες διεθνείς δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένης της Αιγύπτου, για συνδέσεις με τρομοκρατικές ομάδες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This