Τα ελληνοτουρκικά είναι απλά μια «διαφωνία» για τον υποκριτή Στόλτενμπεργκ που νομίζει ότι το ΝΑΤΟ δίνει λύσεις

Ο Στόλτενμπεργκ εξισώνει τη συμπεριφορά της Τουρκίας με αυτή της Ελλάδας. Σύμμαχος...

Must Read

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ βλέπει τα ελληνοτουρκικά σαν μια απλή διαφωνία ΕλλάδαςΤουρκίας, παραβλέποντας και αγνοώντας ότι η μια από αυτές τις χώρες είναι συστηματικός παραβάτης του διεθνούς δικαίου, έχει συνεχώς παράνομη και προκλητική συμπεριφορά κατά ενός άλλου μέλους της Συμμαχίας και είναι η μόνη υπεύθυνη για τη δημιουργία εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο έχοντας μάλιστα και σε ισχύ το casus belli. Παρόλα αυτά, επιμένει να εξισώνει θύτη και θύμα.

«Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι πολύτιμοι σύμμαχοι και ο ρόλος του ΝΑΤΟ είναι να παρέχει μια πλατφόρμα για την αντιμετώπιση των διαφορών μεταξύ των δύο χωρών», δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ σε διαδικτυακό σεμινάριο που διοργανώθηκε από το βρετανικό think tank Chatham House.

Δήλωσε ότι οι διαφωνίες μπορούν να ξεπεραστούν μέσω «ειλικρινών συζητήσεων. Και αυτό ακριβώς κάναμε όσον αφορά, για παράδειγμα, την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ και πρόσθεσε ότι «μπορέσαμε να καθιερώσουμε στο ΝΑΤΟ αυτό που αποκαλούμε μηχανισμό αποκλιμάκωσης».

Ενισχύοντας την ψευδαίσθησή του, πρόσθεσε: «Και αυτό είναι πραγματικά μια στρατιωτική συμμαχία επικοινωνιών, μια ανοιχτή γραμμή, στρατιωτικές-τεχνικές συνομιλίες μεταξύ του ελληνικού και τουρκικού στρατού και του προσωπικού εδώ στο ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Και με αυτόν τον τρόπο, μειώνονται οι κίνδυνοι συμβάντων, ατυχημάτων μεταξύ πλοίων, αεροπλάνων στην Ανατολική Μεσόγειο από την Τουρκία και την Ελλάδα».

Ο Στόλτενμπεργκ επεσήμανε ακόμα ότι η μείωση των εντάσεων είναι σημαντική καθώς θα αποτρέψει ατυχήματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε θύματα. Υποστήριξε ότι ο μηχανισμός αποκλιμάκωσης στο ΝΑΤΟ «βοήθησε επίσης να ανοίξει ο δρόμος για την Ελλάδα και την Τουρκία να καθίσουν και να επανεκκινήσουν αυτό που αποκαλούν διερευνητικές συνομιλίες για τις υποκείμενες διαφωνίες».

«Οπότε, ναι, υπάρχουν ανησυχίες, αλλά νομίζω ότι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορεί να κάνει το ΝΑΤΟ είναι να προσπαθήσει να βρει τρόπους βήμα προς βήμα, όχι μόνο να παραπονιέται για ανησυχίες και να εκφράζει ανησυχίες, αλλά και να βρει μια θετική προσέγγιση, έναν δρόμο προς τα εμπρός» είπε ο ΓΓ για να καταλήξει:

«Και τις τελευταίες εβδομάδες, ή μήνες, έχουμε δει μερικά σημαντικά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, αποδεικνύοντας ότι το ΝΑΤΟ έχει σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει επίσης, όταν οι σύμμαχοι διαφωνούν, όπως κάνουν, για παράδειγμα, στην ανατολική Μεσόγειο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This