Εμετικός Ακάρ: «Αφού μιλάτε για φιλία, τότε αποστρατικοποιήστε τα νησιά!

Η Τουρκία σαφώς δείχνει σημάδια συνεννόησης και αποκλιμάκωσης... Αυτό δεν λένε οι Ευρω-Γερμανοί;

Must Read

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, σε συνέντευξη του στις εφημερίδες Aksam και Hurriyet καταφέρεται εναντίον της Ελλάδας μιλώντας για «παραβίαση» του «καθεστώτος αποστρατικοποίησης των νησιών» και επιτίθεται στον Έλληνα ΥΕΘΑ Νίκο Παναγιωτόπουλο λέγοντας πως… βλέπει όνειρα (σ.σ. για τη δήλωση ότι φτάσαμε τρεις φορές στα πρόθυρα πολέμου με την Τουρκία).

«Οι Έλληνες στρατικοποίησαν 16 από τα 23 νησιά που πρέπει να είναι σε καθεστώς αποστρατικοποίησης. Παρά τις συνθήκες Λωζάννης και Παρισίων. Ρώτησα στην υπουργό Άμυνας της Γερμανίας. Ποιος έχει επεκτατικές βλέψεις; Δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που έχει χωρικά ύδατα 6 μίλια και εναέριο χώρο 10 μίλια».

Ο Τούρκος ΥΠΑΜ μίλησε ξανά για «προκλητικές επισκέψεις Ελλήνων αξιωματούχων» στα νησιά και αλαζονικά ζήτησε την αποστρατικοποίηση ως… απόδειξη φιλίας! «Αξιωματούχοι πραγματοποίησαν 78 επισκέψεις στα νησιά που βρίσκονται μπροστά μας , δίπλα μας. Αυτές είναι προκλήσεις! Αφού μιλάτε για φιλία, τότε αποστρατικοποιήστε τα νησιά!»

Δεν παρέλειψε να επιτεθεί στον Έλληνα ομολόγό του, Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος πρόσφατα δήλωσε ότι φτάσαμε στα πρόθυρα πολέμου με την Τουρκία τρεις φορές: «Tώρα στις πύλες της Ευρώπης προσπαθούν να καλύψουν τις παρανομίες τους και προσπαθούν να εξηγήσουν προβλήματα που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Ο Έλληνας υπουργός είπε σε υπουργό της Γερμανίας πως ‘τρεις φορές φτάσαμε στα πρόθυρα πολέμου με την Τουρκία’. Βλέπουν όνειρα. Δεν έχουμε ούτε σκέψεις, ούτε σχέδια. Ο Έλληνας υπουργός ζήτησε από την Γερμανίδα ομόλογο του την ακύρωση της παράδοσης των υποβρυχίων και των ανταλλακτικών. Η Γερμανία αρνήθηκε το αίτημα αυτό».

Ο Ακάρ αναφέρθηκε και στους S-400, μιλώντας για «μοντέλο Κρήτης» στις συνομιλίες με τις ΗΠΑ: «Είπαμε στις ΗΠΑ πως είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε στο ίδιο μοντέλο που εφαρμόζεται με τους S-300 στην Κρήτη. Δεν σημαίνει πως θα τα χρησιμοποιούμε συνέχεια τα συστήματα αυτά. Θα χρησιμοποιηθούν μόνο σε περίπτωση απειλής και αυτό το αποφασίζουμε εμείς».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This