Τετάρτη 4/8/2021

Εμετικός Ακάρ: «Αφού μιλάτε για φιλία, τότε αποστρατικοποιήστε τα νησιά!

Η Τουρκία σαφώς δείχνει σημάδια συνεννόησης και αποκλιμάκωσης... Αυτό δεν λένε οι Ευρω-Γερμανοί;

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, σε συνέντευξη του στις εφημερίδες Aksam και Hurriyet καταφέρεται εναντίον της Ελλάδας μιλώντας για «παραβίαση» του «καθεστώτος αποστρατικοποίησης των νησιών» και επιτίθεται στον Έλληνα ΥΕΘΑ Νίκο Παναγιωτόπουλο λέγοντας πως… βλέπει όνειρα (σ.σ. για τη δήλωση ότι φτάσαμε τρεις φορές στα πρόθυρα πολέμου με την Τουρκία).

«Οι Έλληνες στρατικοποίησαν 16 από τα 23 νησιά που πρέπει να είναι σε καθεστώς αποστρατικοποίησης. Παρά τις συνθήκες Λωζάννης και Παρισίων. Ρώτησα στην υπουργό Άμυνας της Γερμανίας. Ποιος έχει επεκτατικές βλέψεις; Δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που έχει χωρικά ύδατα 6 μίλια και εναέριο χώρο 10 μίλια».

Ο Τούρκος ΥΠΑΜ μίλησε ξανά για «προκλητικές επισκέψεις Ελλήνων αξιωματούχων» στα νησιά και αλαζονικά ζήτησε την αποστρατικοποίηση ως… απόδειξη φιλίας! «Αξιωματούχοι πραγματοποίησαν 78 επισκέψεις στα νησιά που βρίσκονται μπροστά μας , δίπλα μας. Αυτές είναι προκλήσεις! Αφού μιλάτε για φιλία, τότε αποστρατικοποιήστε τα νησιά!»

Δεν παρέλειψε να επιτεθεί στον Έλληνα ομολόγό του, Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος πρόσφατα δήλωσε ότι φτάσαμε στα πρόθυρα πολέμου με την Τουρκία τρεις φορές: «Tώρα στις πύλες της Ευρώπης προσπαθούν να καλύψουν τις παρανομίες τους και προσπαθούν να εξηγήσουν προβλήματα που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Ο Έλληνας υπουργός είπε σε υπουργό της Γερμανίας πως ‘τρεις φορές φτάσαμε στα πρόθυρα πολέμου με την Τουρκία’. Βλέπουν όνειρα. Δεν έχουμε ούτε σκέψεις, ούτε σχέδια. Ο Έλληνας υπουργός ζήτησε από την Γερμανίδα ομόλογο του την ακύρωση της παράδοσης των υποβρυχίων και των ανταλλακτικών. Η Γερμανία αρνήθηκε το αίτημα αυτό».

Ο Ακάρ αναφέρθηκε και στους S-400, μιλώντας για «μοντέλο Κρήτης» στις συνομιλίες με τις ΗΠΑ: «Είπαμε στις ΗΠΑ πως είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε στο ίδιο μοντέλο που εφαρμόζεται με τους S-300 στην Κρήτη. Δεν σημαίνει πως θα τα χρησιμοποιούμε συνέχεια τα συστήματα αυτά. Θα χρησιμοποιηθούν μόνο σε περίπτωση απειλής και αυτό το αποφασίζουμε εμείς».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ