Σε κυπριακά ύδατα το «Γιαβούζ» ξεκίνησε τις γεωτρήσεις

Must Read

Τις εργασίες του ανοιχτά της κατεχόμενης Καρπασίας ξεκίνησε σήμερα το τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ», σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Sabah», επιβεβαιώνοντας εκείνους που μιλούν για Τουρκοκύπριους που συνδράμουν τις επιδιώξεις της Άγκυρας. Το γεωτρύπανο, όπως αναφέρει ο τουρκικό έντυπο, θα επιχειρεί (παρανόμως) εντός της Κυπριακής ΑΟΖ για τρεις εβδομάδες.

Ταυτόχρονα, το έτερο γεωτρύπανο «Πορθητής» προχώρησε αρκετά στις εργασίες του δυτικά του Ακάμα και θα συνεχίσει τις γεωτρητικές του δραστηριότητες για μερικές εβδομάδες ακόμα, καθώς έχει φθάσει πλέον στα 5 χιλιόμετρα από την επιφάνεια της θάλασσας.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με την «Sabah», το ερευνητικό σεισμογραφικό «Oruc Reis» θα ταξιδέψει στην Ανατολική Μεσόγειο, για να υποστηρίξει το «Barbaros» στις σεισμικές του έρευνες.

Όλα αυτά υπό το άγρυπνο βλέμμα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες ελέγχουν την ασφάλεια των γεωτρύπανων και των ερευνητικών σκαφών, με υποβρύχια, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και φρεγάτες του πολεμικού ναυτικού.

Επίσκεψη Ντονμέζ για επιθεώρηση στο «Γιαβούζ»

Ταυτόχρονα, ανακοινώθηκε πως ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας θα επισκεφθεί σήμερα τα κατεχόμενα, προκειμένου να επιθεωρήσει το «Γιαβούζ», μετά τις συναντήσεις του με την ηγεσία του ψευδοκράτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Φατίχ Ντονμέζ θα προσγειωθεί στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου σε λιγότερο από μία ώρα (10.55) και στις 11.30 θα γίνει δεκτός από τον Τ/Κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, ενώ αμέσως μετά θα δει και τον λεγόμενο «πρωθυπουργό» των κατεχομένων, Ερσίν Τατάρ.

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας θα συναντηθεί, επίσης, (12.40) με τον λεγόμενο «υπουργό Οικονομικών και Ενέργειας» του ψευδοκράτους, Χασάν Τατσόι, και μετά το γεύμα τους, στις 14.30, θα επισκεφτεί το πλωτό γεωτρύπανο «Γιαβούζ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This