Δήλωση σοκ του Τούρκου υπουργού Ενέργειας: Έχουμε δικαιώματα στην Κύπρο από το 1571!

Must Read

Όπως είχε προαναγγείλει, ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, επισκέφθηκε το πλοίο-γεωτρύπανο «Γιαβούζ», μία μόλις ημέρα μετά την έναρξη των παράνομων γεωτρήσεων ανοικτά της Καρπασίας. Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας ενημέρωσε μέσω τουίτερ ότι επισκέφθηκε «το σύμβολο της ανεξαρτησίας μας στις θάλασσες».

Στο μήνυμά του στο τουίτερ που συνοδεύεται από τέσσερις φωτογραφίες, ο κ. Ντονμέζ αναφέρει ότι μαζί του ήταν ο «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, και ο «υπουργός ενέργειας», Χασάν Τατσόι. «Επιθεωρήσαμε επιτόπου τις εργασίες, λάβαμε πληροφόρηση. Το Γιαβούζ, λαμβάνοντας στήριξη από το έθνος μας, θα συνεχίσει την γεώτρηση», πρόσθεσε ο Τούρκος Υπουργός.


Ο ίδιος, μάλιστα, ανακοίνωσε πως η γεώτρηση έχει ήδη φτάσει στα 1.710 μ. βάθος.

«Μήνυμα στους ελληνοκυπρίους»

«Η επίσκεψη του Φατίχ Ντονμέζ στο Γιαβούζ αποτελεί ένα μήνυμα προς τους Ελληνοκυπρίους», σχολιάζει η Χουριέτ, με «πάτημα» τη δήλωση Ντονμέζ ότι «τα δύο πλωτά γεωτρύπανά μας, ο Πορθητής στα δυτικά και το Γιαβούζ στην περιοχή της Καρπασίας συνεχίζουν τις εργασίες τους. Όπως επίσης και το ερευνητικό μας πλοίο Μπαρμπαρός επιχειρεί στα νότια. Ως Τουρκία επιθυμούμε οι υδρογονάνθρακες να αποτελέσουν πηγή  ενίσχυσης της ειρήνης και της ευημερίας κι όχι να γίνουν αιτία σύγκρουσης».

Όσον αφορά την Κύπρο, ο Ντονμέζ μίλησε χθες, ευρισκόμενος στα κατεχόμενα, για συγγένεια και νομικά δικαιώματα στο νησί της Αφροδίτης από το 1571!

«Εμείς δεν γνωρίσαμε όσους ζουν στην Κύπρο μόνο το 1974, η συγγένεια και το δίκιο (νομικά δικαιώματα) μας πάνε μέχρι το 1571» ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, μιλώντας χθες το απόγευμα σε εκδήλωση στο Δίκωμο, στην οποία συμμετείχε ο Τούρκος «πρέσβης». «Όταν εσείς λυπάστε, κι εμείς λυπόμαστε, όταν εσείς χαίρεστε κι εμείς χαιρόμαστε. Μας ενώνει η λύπη, η περηφάνεια, το μέλλον. Ήμασταν δίπλα σας μέχρι σήμερα, μην ανησυχείτε, θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σας και από δω και πέρα. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά σας, το δίκαιό σας και τα συμφέροντά σας, μέχρι τέλους».

«Έχουμε ήρωες και μάρτυρες»

«Συνεχίζονται οι συζητήσεις και οι αντιπαραθέσεις για τον διαμοιρασμό των φυσικών πόρων στην ανατολική Μεσόγειο», πρόσθεσε ο κ. Ντονμέζ επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό ότι «η ε/κ πλευρά συμπεριφέρεται σαν είναι ο μόνος άρχοντας στο νησί. Η ανατολική Μεσόγειος έχει μετατραπεί σε εθνική υπόθεση όχι μόνο για την «τδβκ» (σ.σ. το ψευδοκράτος), αλλά για 80 εκατ. πολίτες της Τουρκίας», δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός.

Σύμφωνα με το κυπριακό πρακτορείο ειδήσεων, ο Ντονμέζ υποστήριξε πως «η ειρήνη δεν ήρθε εύκολα και το να συντηρηθεί το κλίμα ειρήνης και ευμάρειας είναι εξίσου δύσκολο». Είπε ότι δόθηκε ένας μεγάλος αγώνας, για να «κυριαρχήσει η ειρήνη σε αυτά τα χώματα από τους ομοεθνείς μας».

«Έχουμε ήρωες και μάρτυρες (σσ: αυτοί που πεθαίνουν σε πόλεμο). Μακάρι αυτή η κοινωνία να μην ζήσει ξανά εκείνες τις μέρες και γι’ αυτό χρειάζεται ενότητα και ομοψυχία για να εφαρμόσουμε το κοινό όραμα», σημείωσε.

«Εμείς στην Τουρκική Δημοκρατία θα είμαστε και πάλι πίσω σας σε αυτό τον ιερό αγώνα των συγγενών και των ομοεθνών μας. Πιστεύω ότι πιστεύετε και σεις από καρδιάς στον ίδιο στόχο και μακάρι ο Αλλάχ να (βοηθήσει να) μην χαλάσει την ενότητα και την ομοψυχία μας», κατέληξε ο κ. Ντονμέζ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This