Παρασκευή, 9 Απρίλιος 2021

Όλοι θέλουν να μας πουλήσουν φρεγάτες… Πρόταση και από Ιταλία

Η Ιταλία πρότεινε ναυπήγηση τεσσάρων φρεγατών τύπου FREMM, σχεδίασης της εταιρείας Fincantieri, με πλήρεις δυνατότητες

Λίγο πριν την τελική απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού για την προμήθεια φρεγατών για τον ελληνικό στόλο, μια χώρα ακόμα μπήκε στο… χορό των υποψηφίων.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η Ιταλία πρότεινε ναυπήγηση τεσσάρων φρεγατών τύπου FREMM, σχεδίασης της εταιρείας Fincantieri (και Leonardo για οπλικά συστήματα), με πλήρεις δυνατότητες (αεράμυνα περιοχής, ανθυποβρυχιακός πόλεμος), ακριβώς όπως οι οκτώ του ιταλικού Ναυτικού.

Στις πρώτες επαφές που αναμένονται, θα συζητηθούν οι λεπτομέρειες, αλλά η Ιταλία φέρεται έτοιμη να συζητήσει και για την παροχή δύο πλοίων ενδιάμεσης λύσης, την παροχή δύο FREMM ή και δύο παλαιότερου τύπου φρεγατών, τύπου Maestrale.

Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Βρετανία, Ισπανία, αλλά και ΗΠΑ έχουν καταθέσει τις δικές τους προτάσεις, με το συνολικό πρόγραμμα-πακέτο του Πολεμικού Ναυτικού να υπολογίζεται στα 5 δισ. ευρώ και να περιλαμβάνει προμήθεια τεσσάρων νέων φρεγατών, αναβάθμιση τεσσάρων υφιστάμενων ΜΕΚΟ, παροχή πλοίων ενδιάμεσης λύσης και χρήση της εγχώριας ναυπηγικής βιομηχανίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ