Παρασκευή, 9 Απρίλιος 2021

Ο Ακάρ απειλεί την Ελλάδα, την οποία κατηγορεί ότι… απειλεί και παρενοχλεί την Τουρκία!

«Πρέπει να καταλάβουν ότι η μεγαλύτερη ζημιά των προσπαθειών εξοπλισμού θα είναι για τον ελληνικό λαό»

Από το Καϊσέρι όπου βρέθηκε ο Χουλουσί Ακάρ, για μια ακόμη φορά επιτέθηκε στην Ελλάδα κατηγορώντας την ότι απειλεί, παρενοχλεί και αυξάνει την ένταση! Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας έδειξε πόσο… διαλλακτική είναι η Άγκυρα προειδοποιώντας πως η Τουρκία θα υπερασπιστεί «τη γαλάζια πατρίδα, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου».  Την ίδια στιγμή, τουρκικά μαχητικά πετούσαν πάνω από το Αγαθονήσι

Σύμφωνα με το Anadolu, ο Ακαρ εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα προβλήματα στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο πρέπει να επιλυθούν μέσω διαλόγου (σ.σ. ναι το βλέπουμε ξεκάθαρα το συναινετικό κλίμα): «Προσπαθούμε για αυτό. Σε αυτό το πλαίσιο, οι διαπραγματεύσεις μας με τη γειτονική μας Ελλάδα συνεχίζονται. Παρά τις εποικοδομητικές μας προσεγγίσεις, δυστυχώς, συναντούμε επίσης μερικές αρνητικές δηλώσεις, ενέργειες και παρενόχληση. Αυτή η απειλητική γλώσσα και η παρενόχληση είναι απαράδεκτες και δεν οδηγούν πουθενά. Εκτός από τη γλώσσα της απειλής, της πρόκλησης και των προσπαθειών για αύξηση της έντασης, πρέπει να καταλάβουν ότι η μεγαλύτερη ζημιά των προσπαθειών εξοπλισμού θα είναι για τον ελληνικό λαό».

Σε ότι αφορά το Cesme και τα τουρκικά μυθεύματα περί παρενόχλησης από ελληνικά μαχητικά, ο Τούρκος ΥΠΑΜ είπε ότι δόθηκε η «απαραίτητη απάντηση» (σ.σ. χωρίς ακόμα να έχει ξεκαθαρίσει κανείς τι ακριβώς εννοεί): «Έχει δοθεί η απαραίτητη απάντηση. Για άλλη μια φορά αναφέρουμε ότι αυτή η στάση δεν είναι κατάλληλη για σχέσεις καλής γειτονίας. Η Ελλάδα προσπαθεί να κάνει τα προβλήματα με την Τουρκία και προβλήματα της ΕΕ ή των ΗΠΑ. Αυτή η κατάσταση δεν είναι ούτε νόμιμη ούτε ηθική. Δηλώνουμε επίμονα ότι δεν έχουμε καμία βλέψη για τα εδάφη και τα ύδατα κανενός, αλλά ποτέ δεν εγκαταλείπουμε τα δικαιώματά μας. Είμαστε αποφασισμένοι, αποφασισμένοι και ικανοί να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στην γαλάζια πατρίδα μας, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου. Σε αυτό το πλαίσιο, η προγραμματισμένη άσκηση, η οποία είναι αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς σκοπούς, συνεχίζεται με επιτυχία».

Ο Ακάρ σχολίασε και το θέμα με τους S-400: «Το αμυντικό σύστημα S-400 χρησιμοποιείται όταν χρειάζεται ενάντια σε απειλές. Εάν δεν υπάρχει πρόθεση επίθεσης εναντίον της Τουρκίας, δεν βλάπτει κανέναν. Δεν είναι στο πνεύμα της συμμαχίας να επιβάλλονται ορισμένοι περιορισμοί στη χώρα μας, ειδικά στα F-35, για το ζήτημα των S-400».

Υπερπτήση τουρκικών F-16 πάνω από το Αγαθονήσι

Ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16, πέταξε, σήμερα, στις 13:22, πάνω από το Αγαθονήσι στα 22.700 πόδια.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ