Τουρκική «λάσπη»: Η Ελλάδα στέλνει επιθετικά σκάφη «σε αποστρατικοποιημένα νησιά προκλητικά και παράνομα»!

Προπαγάνδα κατά της Ελλάδας! Τι είπε ο Ερντογάν στον Τζόνσον

Must Read

Ένα ακόμη ρεσιτάλ προπαγάνδας και κατηγοριών κατά της Ελλάδας από την Τουρκία μέσω τόσο του Ταγίπ Ερντογάν, όσο και του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας. Η Άγκυρα μιλά για «προκλητικές ενέργειες και ρητορική» από την Ελλάδα και εμφανίζεται η ίδια ως «αθώα περιστερά» που θέλει ειρήνη και διάλογο!

Η εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας Πίναρ Κάρα είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι η Ελλάδα συνέχισε να αναπτύσσει πολεμικά σκάφη «σε αποστρατιωτικοποιημένα νησιά στο ανατολικό Αιγαίο, στέλνοντας μάλιστα επιθετικά σκάφη στο Καστελλόριζο, λίγα μόλις μίλια από την Τουρκία»!

Και πρόσθεσε με περίσσιο θράσος: «Παρά τις θετικές και εποικοδομητικές προσπάθειες της Τουρκίας, η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές και παράνομες ενέργειές της. Ωστόσο, η Τουρκία διατηρεί τις προσπάθειές της υπέρ της επίλυσης του ζητήματος μέσω διαλόγου και διαπραγματεύσεων βάσει του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας με ειρηνικά μέσα».

Αναφερόμενη σε μια πρόσφατη συνάντηση μεταξύ των δύο χωρών στο πλαίσιο ενός μηχανισμού αποκλιμάκωσης στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ, είπε ότι η Ελλάδα δεν έχει ακόμη ανταποκριθεί σε επίσημη πρόσκληση για μια τέταρτη συνάντηση οικοδόμησης εμπιστοσύνης (σ.σ. από εμπιστοσύνη άλλο τίποτα).

«Λάσπη» του Ερντογάν κατά της Ελλάδας στη συνομιλία με τον Τζόνσον

Σε τηλεφωνική συνομιλία, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον μίλησαν για τους τρόπους βελτίωσης των διμερών σχέσεων καθώς και για περιφερειακά ζητήματα, ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία χαιρετίζει τις προσπάθειες του Ηνωμένου Βασιλείου για το Κυπριακό, προσθέτοντας ότι «μια λύση δύο κρατών θα οδηγήσει σε μια κατάσταση win-win όχι μόνο για τις δύο πλευρές του νησιού, αλλά και για όλους όσον αφορά τις νέες ευκαιρίες για περιφερειακή συνεργασία».

Επίσης, δεν έλειψαν οι επιθέσεις στη χώρα μας, με τον Ερντογάν να λέει στον Τζόνσον: «Η Τουρκία συνεχίζει τη θετική της στάση τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς και στην Κύπρο. Παρά τις προκλητικές ενέργειες και τη ρητορική της Ελλάδας, η Τουρκία διατήρησε την ήρεμη στάση και την αποφασιστικότητά της να συνεχίσει τις διερευνητικές συνομιλίες».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This