Δευτέρα, 19 Απρίλιος 2021

Τα τουρκικά ΜΜΕ ενοχλήθηκαν από άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων στη Χίο: «Η Ελλάδα κλιμακώνει την ένταση»!

Θέλουν μάλλον να τους ρωτάμε για να κάνουμε ασκήσεις στα νησιά μας!

Ο τουρκικός Τύπος μεταφέρει την ενόχληση της κυβέρνησης της Τουρκίας για ελληνική άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων στη Χίο, αναφέροντας ότι η Ελλάδα… κλιμακώνει την ένταση «παραβιάζοντας το αποστρατικοποιημένο στάτους και διατάξεις της Συνθήκης της Λωζάνης»!

Τι αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak: «Η Ελλάδα που κλιμακώνει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, πραγματοποίησε στρατιωτική άσκηση στο νησί Χίος πού βρίσκεται στα 7,5χλμ. από τα σύνορα της Τουρκίας και έχει αποστρατικοποιημένο στάτους. Στην άσκηση που οργανώθηκε από την διοίκηση ειδικών δυνάμεων της Ελλάδας, πραγματοποιήθηκαν βολές. Αναφέρεται πως στην άσκηση συμμετείχαν πάνω από 40 στρατιωτικοί-μέλη των ειδικών δυνάμεων. Η κυβέρνηση της Αθήνας με την άσκηση που πραγματοποίησε στη νήσο Χίο, παραβίασε τις διατάξεις της συνθήκης της Λωζάνης. Η Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο,  μετά από την Γαλλία τις ΗΠΑ και τα Ηνωμένο Αραβικά Εμιράτα, τώρα κάνει κοινή στρατιωτική άσκηση με τη Σαουδική Αραβία. Για τη συγκεκριμένη άσκηση εγκαταστάθηκαν στην αεροπορική βάση της Σούδας στην Κρήτη, έξι μαχητικά αεροσκάφη της Σαουδικής Αραβίας».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Sozcu: «Ελληνική πρόκληση: Στρατιωτικές ασκήσεις στα σύνορα με την Τουρκία. Η Ελλάδα, αυξάνοντας, τις εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο, πραγματοποίησε στρατιωτικές ασκήσεις στο νησί της Χίου, που βρίσκεται 7,5 χλμ από τα σύνορα και την Τουρκία. Η Αθήνα με τη συγκεκριμένη άσκηση παραβιάζει τους κανόνες της Συνθήκης της Λωζάνης».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ