Μαζί Έλληνες, Αμερικανοί και Σκοπιανοί κομάντο σε Αττική και Λάρισα (pics)

Συνεργασία, συναντίληψη και ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των συμμετεχουσών

Must Read

Συνεκπαίδευση με μονάδες των ΗΠΑ αλλά και των Σκοπίων πραγματοποιεί από την Τρίτη στην περιοχή της Αττικής αλλά και της Λάρισας, προσωπικό της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων, στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με φίλιες και σύμμαχες χώρες.

Σκοπός της άσκησης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, είναι η αναβάθμιση του επιπέδου συνεργασίας, συναντίληψης και ανταλλαγής τεχνογνωσίας μεταξύ των συμμετεχουσών δυνάμεων, καθώς και η επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων και της διαλειτουργικότητας των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων σε συμμαχικό πλαίσιο.

Από την Ελλάδα συμμετέχει, εκτός από το προσωπικό της ΔΕΕ, ένα ελικόπτερο UH-1H, ένα ελικόπτερο Σινούκ της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και ένα αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας. Από τις ΗΠΑ συμμετέχει προσωπικό του 10th Special Forces Group και από τα Σκόπια προσωπικό ειδικών επιχειρήσεων.

Οι συμμετέχουσες δυνάμεις θα εξασκηθούν σε αντικείμενα ελεύθερης πτώσης και στατικού ιμάντα σε ζώνες ρίψεως και οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα είναι πραγματικά εντυπωσιακές.

Το ζήτημα της μετατροπής της χώρας σε κόμβο εκπαίδευσης ειδικών δυνάμεων, μέσω της προμήθειας και σύγχρονου υλικού, όπως του προσομοιωτή πτώσης, που «τέσταραν» το προηγούμενο διάστημα τόσο ο ΥΠΕΘΑ όσο και οι στρατιωτικοί που τον συνόδευαν σε εκθέσεις στο εξωτερικό, φαίνεται ότι μπαίνει σε νέα φάση με την πλήρη λειτουργία της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων, που πλέον μπορεί να ελίσσεται με μεγαλύτερη αυτονομία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This