Το… βιολί τους οι Τούρκοι: Νέες εμπρηστικές δηλώσεις από Ακάρ και Οκτάι

Must Read

Κάθε κουβέντα τους είναι μια πρόσκληση. Μετά τον Τούρκο Υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος επισκέφτηκε τα Βαρώσια (κλειστή περιοχή Αμμοχώστου) και δήλωσε ότι η Τουρκία έχει ευθύνες και δικαιώματα ως εγγυήτρια δύναμη και η παρουσία του τουρκικού στρατού στο νησί είναι αναγκαία χθες ήταν η σειρά του αντιπρόεδρου της τουρκικής κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι.

«Η Τουρκία θα προωθήσει τα δικαιώματά της με σταθερότητα και χωρίς να δείχνει δισταγμό θα προστατέψει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. Οι γεωτρήσεις μας στη Μεσόγειο θα συνεχιστούν με αποφασιστικότητα», είπε χαρακτηριστικά ο Οκτάι.

Και ο Ακάρ όμως δεν σταματάει τις απειλές του:

«Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων μέχρι τέλους. Είμαστε αποφασισμένοι για αυτό. Κανείς δεν θα πρέπει να τεστάρει την στρατιωτική ισχύ μας. 1974-2019, δεν υπάρχει αλλαγή στη θέση, στάση και αντίληψη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Κύριος σκοπός μας είναι η διασφάλιση της ύπαρξης και ασφάλειας των Τουρκοκυπρίων. Αυτό έπρατταν και θα συνεχίσουν να πράττουν οτιδήποτε χρειαστεί. Είμαστε υπέρ της ειρήνης και της καλής γειτονίας στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ έστειλε κι άλλο ένα απειλητικό μήνυμα σε Ελλάδα και Κύπρο υποστηρίζοντας πως οι γεωτρήσεις συνεχίζονται και ότι τα πλοία του πολεμικού ναυτικού τις υποστηρίζουν:

«Κάναμε τα πάντα σε ευθυγράμμιση με τις συμφωνίες εγγύησης και συμμαχίας και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε. Κανείς δεν πρέπει να επιχειρήσει να τις καταργήσει, δεν είναι δυνατό, θα είναι μια μάταιη προσπάθεια. Η Κύπρος είναι ο εθνικός μας σκοπός. Όλοι θα πρέπει να το γνωρίζουν αυτό, μην κάνουν λάθος. Η Τουρκία είναι εγγύηση για την ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This