Δευτέρα, 19 Απρίλιος 2021

Με παράνομες NAVTEX και υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά η «αποκλιμάκωση» της Τουρκίας

Και μέσα σε όλα, συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Τούρκο πρέσβη

Η Τουρκία όχι απλά δεν… ιδρώνει από τις φανφάρες στις Συνόδους Κορυφής της Ε.Ε., αλλά πληθαίνει τις προκλήσεις της και συνεχίζει να δρα υπονομευτικά και να αμφισβητεί την εθνική μας κυριαρχία. Τι να φοβηθεί άλλωστε…

Έτσι λοιπόν, με άλλον… αέρα πλέον (μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η αντίδραση της Ελλάδας στις προκλήσεις είναι η έναρξη των διερευνητικών), ζεύγος τουρκικών F-16 πραγματοποίησε στις 11:29, υπερπτήσεις πάνω από το Μακρονήσι και τους Ανθρωποφάγους του συμπλέγματος των Φούρνων, στα 20.500 πόδια.

Στις 11:30, δεύτερο ζεύγος τουρκικών μαχητικών πραγματοποίησε υπερπτήσεις πάνω από το Μακρονήσι και τους Ανθρωποφάγους στα 13.500 πόδια.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Θυμίζουμε ότι η εβδομάδα είχε ξεκινήσει με τουρκική NAVTEX για ρωσικές ασκήσεις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, ανατολικά μάλιστα του 28ου μεσημβρινού, στην ευρύτερη περιοχή του Καστελλόριζου, αλλά και NAVTEX περί «αποστρατικοποιημένου καθεστώτος» σε Λέσβο, Χίο, Ψαρά και συνεχίστηκε με τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, όπου τέθηκε θέμα «τουρκικής μειονότητας» στην Ελλάδα!

Συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Τούρκο πρέσβη

Συνάντηση με τον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα Μπουράκ Οζουγκεργκίν πραγματοποίησε, νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Στη συνάντηση εξετάστηκαν οι διμερείς σχέσεις και οι περιφερειακές εξελίξεις ενόψει και της προοπτικής επίσκεψης του κ. Δένδια στην Τουρκία στις 14 Απριλίου, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε την ανάγκη να υπάρξει αποχή από προκλητικές ενέργειες. Στο πλαίσιο αυτό, επεσήμανε ότι οι ανακοινώσεις σχετικά με τα διαμειφθέντα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του τουρκικού Συμβουλίου Ασφαλείας δε βοηθούν στην εμπέδωση ενός εποικοδομητικού κλίματος μεταξύ των δύο χωρών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ