Ξεκίνησαν οι πτήσεις των Ελλήνων πιλότων με τα γαλλικά Rafale

Την προηγούμενη εβδομάδα οι Έλληνες ιπτάμενοι άρχισαν τις πτήσεις solo

Must Read

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται στη Γαλλία το πρόγραμμα εκπαίδευσης στα μαχητικά Rafale των ιπτάμενων και των μηχανικών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η αποστολή, που αφίχθη στη Γαλλία στις αρχές Φεβρουαρίου, περιλαμβάνει τέσσερις ιπτάμενους, εκ των οποίων τρεις προέρχονται από τα Mirage 2000/2000-5 και ένας από τα F-16 και 12 μηχανικούς.

Η εκπαίδευση των ιπτάμενων άρχισε με τα θεωρητικά μαθήματα, ώστε να εξοικειωθούν και να κατανοήσουν τα συστήματα και τις διαδικασίες του μαχητικού και γραπτές εξετάσεις, ενώ συνεχίστηκε στον εξομοιωτή πτήσης, που επιτρέπει την εκπαίδευση σε ρεαλιστικές συνθήκες.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση και αυτού του σταδίου, το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου οι ιπτάμενοι άρχισαν τις πτήσεις με τη διθέσια έκδοση Rafale B παρουσία εκπαιδευτή, έμπειρου ιπτάμενου της αεροπορίας της Γαλλίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, την προηγούμενη εβδομάδα οι Έλληνες ιπτάμενοι άρχισαν τις πτήσεις solo (χωρίς την παρουσία εκπαιδευτή).

Όσον αφορά το πρόγραμμα εκπαίδευσης των 12 μηχανικών, στην αρχική φάση περιλάμβανε θεωρητικά μαθήματα και με την επιτυχή ολοκλήρωσή της άρχισε η φάση της επί το έργον εκπαίδευσης (on the job training).

Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης και της επιστροφής στην Ελλάδα οι τέσσερις ιπτάμενοι και οι 12 μηχανικοί θα αποτελέσουν τον πυρήνα εκπαίδευσης του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας που θα στελεχώσει τη μοίρα η οποία θα επιχειρεί τα 18 νέα μαχητικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This