Τρίτη 15/6/2021

Μετά το «μπλόκο» για τα F-35 η Τουρκία παζαρεύει τα ρωσικά Su-35

Το ενδεχόμενο αγοράς των μαχητικών αεροσκαφών Σουχόι Su-35 από τη Ρωσία εξετάζει η τουρκική κυβέρνηση μετά την αποπομπή της από το πρόγραμμα συμπαραγωγής των μαχητικών F-35, έγραψε η εφημερίδα Yeni Şafak, επικαλούμενη πηγή προσκείμενη στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το υπουργείο Άμυνας, το τουρκικό γενικό επιτελείο αεροπορίας και άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες εξετάζουν τη ρωσική πρόταση. Εάν ταχθούν υπέρ της αγοράς, θα αρχίσουν διμερείς διαπραγματεύσεις για το ζήτημα.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι αρμόδιοι αξιωματούχοι δημοσίων συμβάσεων για τον τουρκικό στρατό ζήτησαν από τους στρατιωτικούς να μελετήσουν τη δυνατότητα αγοράς ρωσικών μαχητών αντί αμερικανικών. Ωστόσο, οι επίσημες διαπραγματεύσεις θα αρχίσουν μόνο μετά την έγκριση της παρούσας πρότασης, που προέκευψε ως εξής:

Τον Ιούλιο, ο επικεφαλής της ρωσικής κρατικής εταιρείας «Rostec», Σεργκέι Τσεμέζοφ, ανακοίνωσε ότι η Μόσχα ήταν έτοιμη να προμηθεύσει την Άγκυρα με πολεμικά μαχητικά Su-35, εάν η τουρκική πλευρά ενδιαφέρεται. Η Τουρκία είχε απαντήσει τότε ότι «είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για την αγορά ρωσικών αεροσκαφών».

Αυτό που διαφαίνεται, πάντως, είναι πως οι Τούρκοι δεν είναι πεπεισμένοι ότι οι Αμερικανοί θα πραγματοποιήσουν τις κυρώσεις που αποφάσισαν ότι θα επιβάλλουν. Γι’ αυτό και αναμένουν ακόμα…

[contact-form-7 404 "Δεν βρέθηκε"]

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ