Τουρκικές αντι-NAVTEX με νέες προκλήσεις στο Αιγαίο! Πάλι έπιασαν στο στόμα τους τη Θράκη

Ο Ερντογάν συνεχίζει ακάθεκτος τις ακροβασίες, αμφισβητώντας (και πάλι) την κυριαρχία της Ελλάδας 

Must Read

Την πεπατημένη των προκλήσεων συνεχίζει η Τουρκία, ενθαρρυμένη προφανώς από τις αναιμικές ελληνικές αντιδράσεις το τελευταίο διάστημα.

Σε ακόμη μία κίνηση που σκοπό έχει να δημιουργήσει τετελεσμένα και να θέσει το ζήτημα της αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών, εξέδωσε δύο αντι-NAVTEX, με τις οποίες θέλει να απαγορεύσει στη χώρα μας τη διενέργεια ασκήσεων του Πολεμικού Ναυτικού σε περιοχές κοντά στη Λήμνο και την Κάρπαθο.

Στη Λήμνο επικαλείται ακόμη μια φορά το επιχείρημα περί «αποστρατιωτικοποιημένων νησιών», θέλοντας να τα καταστήσει «κόκκινη ζώνη» για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και στη δεύτερη περίπτωση, της Καρπάθου, ισχυρίζεται ότι η ελληνική NAVTEX επικαλύπτει δική της αντίστοιχη, ισχυριζόμενη μάλιστα ότι η χώρα μας δεν ασκεί κυριαρχία επί της συγκεκριμένης περιοχής.

Είναι σαφές ότι το «κρυφτούλι» που παίζουν οι Τούρκοι με την έκδοση NAVTEX και αντι-NAVTEX έχει σκοπό να θεμελιώσει ανύπαρκτα ζητήματα, προκειμένου αυτά να τεθούν εντός των «προβλημάτων» που ένας μελλοντικός «διάλογος» μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας θα κληθεί να επιλύσει.

Για τη Θράκη

Η τουρκική πλευρά δεν έμεινε όμως μόνον στα του Αιγαίου, καθώς ο υφυπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας Σελίμ Κιράν, που πρόσφατα επισκέφθηκε τη Θράκη προκαλώντας, επανήλθε στο ζήτημα σε συνέντευξη που έδωσε σε τουρκική εφημερίδα, κάνοντας ακόμη μια φορά λόγο για «τουρκική μειονότητα» που δήθεν καταπιέζεται από το ελληνικό κράτος.

«Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει τους εκλεγμένους θρησκευτικούς ηγέτες της μειονότητας. Εμποδίζει επίσης τους ομογενείς μας να εκλέξουν τους μουφτήδες τους. Οι εκλεγμένοι από τη μειονότητα μουφτήδες βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμα και φυλακίσεις επειδή τέλεσαν προσευχή Παρασκευής ή κηδεία» τόνισε, ενώ συμπλήρωσε ότι «με κανέναν τρόπο δεν επιτρέπουμε και δεν θα επιτρέψουμε τη διάβρωση των αναγνωρισμένων δικαιωμάτων της τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης».

Στον χορό των προκλήσεων των τελευταίων ημερών συμμετείχε και ο «σύμβουλος» του Ταγίπ Ερντογάν και αναλυτής Χακί Κασίν, ο οποίος σε τηλεοπτική του παρουσία στην τουρκική τηλεόραση απείλησε θεούς και δαίμονες λέγοντας ότι η Τουρκία είναι το «κοκόρι»της περιοχής και ότι θα «κόψουν τα κεφάλια» αυτών που θα την προκαλέσουν, «όσα όπλα κι αν δώσουν στην Ελλάδα».

Ο Κασίν μάλιστα προανήγγειλε «διαπραγματεύσεις» με τις ΗΠΑ για τους S-400, που μπορεί να γεφυρώσουν το χάσμα ανάμεσα σε Μπάιντεν και Ερντογάν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This