Δευτέρα 2/8/2021

Όταν η ηγεσία τίμησε στον Άη- Στράτη τον ηρωικό Υποσμηναγό Νικόλαο Σιαλμά

Πλέον οι πασαρέλες του Dior έχουν την τιμητική τους…

Στις 18 Ιουνίου 1992, ο ηρωικός Υποσμηναγός Νικόλαος Σιαλμάς, πιλοτάροντας το Mirage F-1CG για ν΄ αναχαιτίσει τουρκικά μαχητικά που παραβίαζαν τον εναέριο χώρο μας, έπεσε υπέρ Πατρίδας στα νερά του Αιγαίου, κοντά στον Άη-Στράτη. Στην πλαγιά του Άη-Στράτη, απέναντι από το σημείο όπου έπεσε, υπάρχει πάντα το Μνημείο του με την επιγραφή: “Μολών Λαβέ”.

Έχουν περάσει 29 χρόνια από τότε και το κορυφαίο παράδειγμα του ηρωικού Υποσμηναγού Νικόλαου Σιαλμά είναι σμιλεμένο, με τρόπο ανεξίτηλο, στην Εθνική μας Μνήμη.

Ως μικρό φόρο τιμής στην Μνήμη του και φέρνοντας στη μνήμη μας έτσι και την σαν χθες θυσία του πριν 29 χρόνια, υπενθυμίζουμε πως ο Προκόπης Παυλόπουλος, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας που υπηρέτησε το αξίωμα του Αρχηγού του Κράτους με τρόπο που ταιριάζει στην ιστορία μας, είχε τιμήσει τον ηρωικό  Υποσμηναγό Νικόλαο Σιαλμά.

Ήταν στις 19 Ιουλίου 2017 όταν ο Προκόπης Παυλόπουλος πέταξε με ελικόπτερο -το οποίο μάλιστα προσγειώθηκε στο Μνημείο υπό εξαιρετικά  αντίξοες, λόγω ανέμων, καιρικές συνθήκες- στον Άη-Στράτη. Πήγε στο Μνημείο του Νικόλαου Σιαλμά (βλ. την φωτογραφία) και κατέθεσε στεφάνι, ενώ έκανε την εξής δήλωση:

«Η ιερή μνήμη του ηρωικού Υποσμηναγού Νικολάου Σιαλμά εκπέμπει πάντοτε προς κάθε κατεύθυνση το εξής μήνυμα: Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εδώ. Και φυλάσσουν πάντοτε τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία μας, αλλά και τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ιερή του μνήμη όμως εκπέμπει κι ένα άλλο μήνυμα προς κάθε έναν που προκαλεί και, κυρίως, προς κάθε επίδοξο εισβολέα. Το μόνο μήνυμα που μας έμαθε η Ιστορία μας και οι πρόγονοί μας: “Μολών λαβέ”».

97B0ADDC C98E 4362 A203 BEBE65AF345F

Είναι υπερβολή να πούμε ότι το μήνυμα αυτό του Προκόπη Παυλόπουλου είναι και σήμερα αυστηρή προειδοποίηση προς τον κοΚυριάκο Μητσοτάκη και την κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου απέναντι στην άθλια επιθετικότητα της Τουρκίας, που όμως δεν παίρνει την πρέπουσα απάντηση;

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ